Foto: LETA
Šā gada desmit mēnešos rūpniecības produkcijas izlaide pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem salīdzināmās cenās pieauga par 6%, salīdzinot ar pērnā ada 10 mēnešiem, liecina Centrālās Statistikas pārvaldes sniegtā informācija.

Apstrādes rūpniecībā produkcijas ražošanas apjomi palielinājušies par 9,4%, ieguves rūpniecībā un karjeru izstrādē - par 2%, bet elektroenerģijas un gāzes apgādē bijis kritums par 4,4%.

2012.gada oktobrī, salīdzinot ar 2012.gada septembri, rūpniecības produkcijas apjoms pēc sezonāli izlīdzinātiem datiem salīdzināmās cenās samazinājās par 0,3%, tai skaitā ieguves rūpniecībā un karjeru izstrādē - par 6.2% un elektroenerģijas un gāzes apgādē - par 1.1%, bet pieaugums bija apstrādes rūpniecībā - par 0.3%.

Apstrādes rūpniecības produkcijas pieaugumu galvenokārt ietekmēja pārtikas produktu ražošana, pieaugums par 0,8%, gatavo metālizstrādājumu ražošana - par 3%, citu transportlīdzekļu ražošana (kuģu un laivu būve un dzelzceļa lokomotīvju un to ritošā sastāva ražošana) - par 49% un farmaceitisko preparātu ražošana - par 22%.

Savukārt, samazinājums bija iekārtu, mehānismu un darba mašīnu ražošanā - par 9.5%, iekārtu un ierīču remontā un uzstādīšanā (kuģu un laivu remonts un apkope, visāda veida iekārtu un ierīču remonts un apkope, ražošanas iekārtu un ierīču uzstādīšana) - par 7.2% un nemetālisko minerālu izstrādājumu ražošanā - par 6.8%.

2012.gada oktobrī, salīdzinot ar iepriekšējā gada oktobri, rūpniecības produkcijas izlaide pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem salīdzināmās cenās pieauga par 3,1%. Tai skaitā apstrādes rūpniecībā - par 5,3%, bet samazinājums bija ieguves rūpniecībā un karjeru izstrādē - par 9,8% un elektroenerģijas un gāzes apgādē - par 2,8%.

Apstrādes rūpniecības produkcijas pieaugumu galvenokārt ietekmēja metālu ražošanas, pārtikas produktu ražošanas un farmaceitisko preparātu ražošanas nozares. Lielākais produkcijas pieaugums apstrādes rūpniecības nozarēs bija citu transportlīdzekļu ražošanā - 2,1 reizi, datoru, elektronisko un optisko iekārtu ražošanā - par 34,7% un metālu ražošanā - 29,5%.

Savukārt samazinājums bija iekārtu un ierīču remontā un uzstādīšanā - par 10,3%, iekārtu, mehānismu un darba mašīnu ražošanā - par 7,1% un gatavo metālizstrādājumu ražošanā, izņemot mašīnas un iekārtas - par 3,2%.

2012. gada oktobrī rūpniecības produkcijas izlaide bija 482 miljoni latu 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!