Foto: DELFI
Daugavpils tiesa ceturtdien izbeidza lopbarības ražotāja "Daugavpils dzirnavnieks" maksātnespējas lietu, informēja Daugavpils tiesas priekšsēdētāja palīdze Aiga Trokša-Traško.

Viņa pastāstīja, ka šāds lēmums pieņemts, jo "Daugavpils dzirnavnieks" vienojies ar kreditoru – "Brenntag Latvia", kas pieteikumu tiesā iesniedza, – par parāda samaksas kārtību. Daļa parāda ceturtdien jau bija segta.

"Brenntag Latvija" grāmatvedībā aģentūrai BNS iepriekš sacīja, ka "Daugavpils dzirnavnieka" maksātnespēja pieprasīta, jo tas "Brenntag Latvijai" ir "parādā ļoti lielu summu jau ļoti ilgu laiku".

Uzņēmumā informēja, ka "Daugavpils dzirnavnieks" nav norēķinājies ar "Brenntag Latvija" kopš šā gada aprīļa, taču parāda summu nevēlējās atklāt.

Šogad jau vienu reizi tiesā tika iesniegts "Daugavpils dzirnavnieka" maksātnespējas pieteikums, to iesniedza uzņēmums "Amrita". Tomēr maksātnespējas lieta tika izbeigta.

Pagājušajā gadā "Daugavpils dzirnavnieks" strādāja ar 5,909 miljonu latu apgrozījumu, kas ir par 13,4% vairāk nekā 2010.gadā, kā arī ar 89,5 tūkstošu latu zaudējumiem pretēji peļņai gadu iepriekš, liecina datubāzē "Lursoft" publicētais finanšu pārskats.

"Daugavpils dzirnavnieks" reģistrēts 1991.gada novembrī, un uzņēmuma pamatkapitāls ir 1,08 miljoni latu. Kompānijas lielākais īpašnieks ir kompānija "Pie Daugaviņas", kam pieder 60,35% "Daugavpils dzirnavnieka" akciju. Uzņēmums gan ir akciju sabiedrība, tādēļ tam Uzņēmumu reģistram nav jāsniedz ziņas par īpašniekiem, un šī informācija var neatbilst patiesībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!