Foto: LETA
Sabiedriskās ēdināšanas uzņēmums "Lido" ceturtdien oficiāli mainījis uzņēmējdarbības formu un kļuvis par akciju sabiedrību, liecina datubāzes "Lursoft" informācija.

Līdz ar uzņēmuma pārveidi no sabiedrības ar ierobežotu atbildību par akciju sabiedrību veiktas izmaiņas "Lido" valdē, kā arī izveidota kompānijas padome.

Kompānijas valdes priekšsēdētāja amatu atstājis uzņēmuma vienīgais īpašnieks Gunārs Ķirsons, un turpmāk viņš būs "Lido" padomes priekšsēdētājs. Savukārt "Lido" valdes priekšsēdētājas amatā iecelta Rita Auziņa, kura līdz šim bija uzņēmuma valdes locekle.

"Lido" valdē turpinās darboties Baiba Sleže, bet no jauna uzņēmuma valdē iecelta Solvita Treilande un Juris Roganovs.

Savukārt jaunizveidotajā kompānijas padomē bez Ķirsona darbosies arī Krievijas pilsonis Vladimirs Šestakovs, kurš iecelts padomes priekšsēdētāja vietnieka amatā, un padomes locekle Valērija Lieģe.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka atbilstoši noslēgtajam līgumam ar "Lido" kreditoru – "DNB Banku" – uzņēmumam bija jāveic reorganizācija par akciju sabiedrību.

Ķirsons iepriekš prognozēja, ka līdz ar "Lido" pārveidi par akciju sabiedrību potenciālie investori varētu parādīties pēc aptuveni diviem gadiem.

Viņš arī pieļāva, ka ar laiku "Lido" būs akciju sabiedrība, kuras akcijas varēs pārdot. Ķirsons gan uzsvēra, ka tas būs tikai tad, ja no tā iegūtu kompānija, taču piebilda – tā kā akciju sabiedrībā lēmumus par kompānijas darbību pieņem komandā, tie ir pārdomātāki un izdevīgāki.

Ķirsons arī nenoliedza – ja kompānijas akcijas vēlētos iegādāties kāds ārvalstu investors, tās varētu pārdot. "Ja investors atnāks un teiks, piemēram, mēs esam gatavi ieguldīt jūsu firmā 30%, nāciet uz Vāciju, un mēs jums 100 restorānu atvērsim Vācijā, tad kāpēc gan ne? Lai iegulda kaut 60%," klāstīja "Lido" īpašnieks.

"Lido" apgrozījums pagājušajā gadā palielinājies par 2,1%, sasniedzot 18,008 miljonus latu, un uzņēmums guvis 1,032 miljonu latu peļņu pretstatā zaudējumiem gadu iepriekš.

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa šogad 26.janvārī nolēma izbeigt "Lido" ārpustiesas tiesiskās aizsardzības procesu, jo parādnieks izpildīja ārpustiesas tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plānu.

"Lido" galvenie darbības virzieni ir sabiedriskā ēdināšana, gaļas produktu pārstrāde, zivju produktu apstrāde, pusfabrikātu ražošana un realizācija. Uzņēmumam Rīgā pieder astoņi restorāni, kā arī viens restorāns atrodas Rīgas rajonā – lidostā "Rīga". "Lido" pieder arī divas ražošanas bāzes un trīs kulinārijas veikali, no tiem divi Rīgā, viens – Liepājā. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Gunārs Ķirsons.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!