Foto: stock.xchng
Rīgas rajona tiesa trešdien apmierināja Latvijas lielākā putnu gaļas pārstrādātāja "Putnu fabrika "Ķekava"" saistītā uzņēmuma "Ķekavas broileri" tiesiskās aizsardzības procesa pieteikumu, noskaidrots tiesā.

Uzņēmumam doti divi gadi, lai īstenotu tiesiskas aizsardzības procesa pasākumu plānā iekļautos pasākumos un pilnībā atjaunotu maksātspēju.

Rīgas rajona tiesa "Ķekavas broileru" tiesiskās aizsardzības procesa lietu ierosināja 31.augustā.

Uzņēmums jau šogad aprīlī vērsās tiesā ar tiesiskās aizsardzības procesa pieteikumu, taču Rīgas rajona tiesa 23.augustā to noraidīja. No tiesas sprieduma izrietēja, ka uzņēmumam iestājies ierobežotas maksātspējas stāvoklis, proti, īslaicīgi nepietiek naudas līdzekļu to saistību izpildei, kurām tuvākajā laikā iestāsies izpildes termiņš.

"Ķekavas broileri" ir 1992.gadā dibināts uzņēmums, kura pamatkapitāls ir 214,7 tūkstoši latu. Saskaņā ar "Lursoft" informāciju "Ķekavas broileri" pērn strādāja ar 7,046 miljonu latu apgrozījumu, kas ir par 8,6% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma zaudējumi sasniedza 1,391 miljonu latu, un tas 4,6 reizes pārsniedz zaudējumu apmēru 2010.gadā.

Jau ziņots, ka "Putnu fabrikai "Ķekava"" šā gada janvārī tika pasludināts tiesiskās aizsardzības process. Fabrika darbību sāka 1974.gadā. Uzņēmums nodarbojas ar mājputnu gaļas pārstrādi. 2004.gada vasarā par tā kontrolpaketes īpašnieku kļuva uzņēmums "Kopfonds".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!