Foto: LETA

Latvijas zāļu ražotāja AS "Olainfarm" plāno ieguldīt 6,7 miljonus eiro (4,71 miljonu latu) meitasuzņēmumu iegādei, atklājis kompānijas valdes loceklis Salvis Lapiņš.

Viņš skaidroja, ka līdzekļi tam iegūti, palielinot kredītlimitu, saņemot no AS "SEB banka" konkrēto naudas summu: "Pirms pusotra gada "Olainfarm" saņēma jau vienu kredītu aptuveni sešu miljonu eiro (4,22 miljonu latu) apmērā. Turpinot aptieku tīkla attīstību, pieņemts lēmums palielināt kredītlimitu."

Jautāts, kā tiks lietoti iegūtie līdzekļi, Lapiņš teica, ka primāri tie tik ieguldīti aptieku tīkla attīstībā un meitasuzņēmumu iegādē. "Olainfarm" arī patur tiesības ieguldīt līdzekļus arī uztura bagātinātāju un medicīnas ierīču jomas attīstībā, kam kompānija plāno šogad pievērsties. Patlaban aptieku tīklā jau ir 45 aptiekas un spēkā vēl joprojām ir plāns palielināt aptieku skaitu līdz 50.

Kā ziņots, pagājušajā nedēļā visvairāk ķīlu ņemts par Latvijas zāļu ražotāju AS "Olainfarm",  
informēja Uzņēmumu reģistra (UR) pārstāve Sandra Notruma.

Tāpat ziņots, ka "Olainfarm" šogad plāno pievērsties uztura bagātinātāju un medicīnisko ierīču tirgum, virtuālā tiešsaistes konferencē atklāja uzņēmuma valdes loceklis Salvis Lapiņš.

Lapiņš gan atzīmēja, ka patlaban vēl nevar atklāt konkrētas detaļas, jo "Olainfarm" par konkrētiem darbības virzieniem vēl tikai lemšot, taču viņš norādīja, ka viens no variantiem varētu būt sadarbības izveidošana ar kādiem uzņēmumiem, kas jau patlaban darbojas šajās jomās.

"Olainfarm" patlaban vēl nav apstiprinātas 2013.gada apgrozījuma un peļņas prognozes. Tomēr uzņēmuma valde plānošanas vajadzībām izmanto prognozi, kas paredz, ka uzņēmuma nekonsolidētais apgrozījums 2013.gadā sasniegs 50 miljonus latu. Savukārt konsolidētais apgrozījums sasniegs 57 miljonus latu, bet peļņa noteikti nebūs mazāka par 2012.gada peļņu.

Kā ziņots, "Olainfarm" 2012.gada apgrozījuma prognozes paredzēja, ka uzņēmuma nekonsolidētais apgrozījums 2012.gadā sasniegs 40 miljonus latu, bet konsolidētais apgrozījums - 48 miljonus latu. Saskaņā ar šeit publicētajiem provizoriskajiem nekonsolidētajiem apgrozījuma rādītājiem 2012.gadā plānotais nekonsolidētais apgrozījums ir pārsniegts par vairāk nekā sešiem miljoniem latu.

Savukārt saskaņā ar provizoriskajiem konsolidētajiem apgrozījuma rādītājiem 2012.gadam plānotais konsolidētais apgrozījums pārsniegts par 9,6%.

"Olainfarm" lielākie noieta tirgi 2012.gada decembrī bija Ukraina, Krievija, Latvija un Baltkrievija. Kopumā 2012.gada nekonsolidētais apgrozījums pārsniedzis uzņēmuma prognozes par 15,8%.
Aizvadītajā gadā provizoriskais konsolidētais "Olainfarm" realizācijas apjoms sasniedzis 52,62 miljonus latu, kas ir pieaugums par 43%, salīdzinot ar 2011.gadu.

"Olainfarm" piederošo aptieku realizācija 2012.gada decembrī veidoja 0,68 miljonus latu. 2012.gadā "Olainfarm" piederošo aptieku realizācija sasniegusi 7,16 miljonus latu.

2012.gada provizoriskais nekonsolidētais "Olainfarm" realizācijas apjoms sasniedzis 46,31 miljonu latu, kas ir pieaugums par 28%, salīdzinot ar 2011.gadu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!