Foto: LETA

"Latvijas dzelzceļa" meitasuzņēmums SIA "LDz Cargo" trešdien pārvedis pirmās NATO militārās tranzītkravas no Afganistānas uz Latvijas ostām, portālu "Delfi" informēja LDz.

Pirmās militārā tranzīta konteinerkravas pa dzelzceļu Aizsardzības ministrijas kontrakta ietvaros trešdien sasniegušas Latviju un tiks nogādātas to saņēmējiem Norvēģijā un Lielbritānijā. Šo kravu pārvadājumu galvenais darbuzņēmējs ir starptautiskā loģistikas kompānija "DSV", savukārt apakšuzņēmēji ir "Transcontainer" (Krievijas, Kazahstānas un Uzbekistānas teritorijā) un Latvijas teritorijā – "LDz Cargo loģistika".

"Lai gan NATO kravu īpatsvars mūsu kopējo kravu pārvadājumos līdz šim nav bijis ļoti ievērojams, ļoti rūpīgi strādājam, lai šis apjoms pieaugtu. Būt NATO sadarbības partneriem militāro kravu pārvadājumos ir lielisks apliecinājums mūsu esošajiem un topošajiem sadarbības partneriem, ka mūsu darbs atbilst augstākajiem kvalitātes un drošības standartiem," uzsver LDz prezidents Uģis Magonis.

Kravu pārvadājumi uz Afganistānu caur Latviju tika uzsākti 2009.gadā, un līdz šim uz Afganistānu nosūtītas konteinerkravas vairāk nekā 60000 TEU apmērā. 2012.gada maijā uzsākti arī kravu pārvadājumi pretējā virzienā – no Afganistānas, un līdz šim tos apkalpoja Rīgas lidosta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!