Foto: Reuters/Scanpix
No 20.maija uzņēmumus "Euroaptieka" un "Euroaptieka Farmācija" vada Lina Jakiene, kura līdz šim vadījusi Personālvadības departamentu Lietuvas aptieku tīklā "Eurovaistine" un bijusi uzņēmuma valdes locekle, portālu "Delfi" informēja uzņēmumā.

Līdzšinējā uzņēmuma valdes priekšsēdētāja Inga Zemdega – Grāpe turpinās darbu "Aptieku Attīstības biedrības" valdes priekšsēdētājas amatā. Viņa turpmāk darbosies Latvijas Darba devēju konfederācijā, Latvijas Tirdzniecība sun rūpniecības kamerā un citās asociācijās un biedrībās, kā arī paudīs uzņēmuma viedokli Farmācijas jomas konsultatīvajā padomē.

Zemdega-Grāpe "Euroaptieka" valdes priekšsēdētājas amatā nostrādāja piecus gadus. Šajā laikā uzņēmums ir nostiprinājis savas pozīcijas kā viens no vadošajiem aptieku tīkliem Latvijā ar augstākajiem atpazīstamības rādītājiem gan pircēju, gan farmaceitu vidū.

Pašlaik Latvijā darbojas 46 aptiekas ar "Euroaptieka" zīmolu. Latvijā SIA "Euroaptieka" un "Euroaptieka Farmācija" ietilpst starptautiska uzņēmuma UAB "Eurapotheca" sastāvā, kas pašlaik strādā Polijā, Lietuvā, Latvijā un Igaunijā.

"Euroaptieku" tīkla apgrozījums 2012.gadā, salīdzinot ar 2011.gadu, pieaudzis par 10%, biznesa portālu "Nozare.lv" iepriekš informēja aptieku tīkla valdes priekšsēdētāja Inga Zemdega-Grāpe.

"Euroaptieku" tīkls pērn sasniedzis arī stabilu 10% tirgus daļu. Tāpat par 10% esot palielinājies aptieku tīklā strādājošo farmaceitu skaits, jo aptiekās ticis pagarināts darba laiks.

"Euroaptieka" apgrozījums 2011.gadā sasniedza 19,1 miljonu latu, liecina "Firmas.lv" informācija. Tas ir par 13% vairāk nekā 2010.gadā, kad apgrozījums bija 16,9 lati. Uzņēmuma peļņa 2011.gadā sarukusi par 26%, no 1 636 216 latiem 2010.gadā līdz 1 211 725 latiem 2011.gadā.

SIA "Euroaptieka" dibināta 2001.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 161 520 lati. "Euroaptieka" pilnībā pieder Lietuvas kompānijai "Euroapotheca".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!