Foto: DELFI

AS "Latvijas tilti" padome pieņēmusi lēmumu ievēlēt jaunu valdes priekšsēdētāju Genadiju Kamkalovu ar tiesībām pārstāvēt sabiedrību atsevišķi, liecina uzņēmuma paziņojums "NASDAQ OMX Riga".

Kamkalovs no 2011.gada augusta līdz 2013.gada aprīlim ieņēma investīciju pārvaldīšanas kompānijas SIA "Integral Management Group" vadošā partnera amatu, kā arī "Integral Management Group" sastāvā ietilpstošo kompāniju vadītāja amatu - būvuzņēmuma SIA "Intelligent Constructor" valdes locekļa amatu, alternatīvas enerģētikas projekta attīstības uzņēmumu grupas "WES" valdes locekļa amatu, juridisko un finanšu pakalpojumu sniegšanas uzņēmuma SIA "World of Services" valdes locekļa amatu.

No 2013.gada 7.maija līdz šodienai Kamkalovs ieņēma "Latvijas tiltu" attīstības direktora amatu. Kamkalovam nepieder "Latvijas tiltu" akcijas.

Šādu lēmumu uzņēmuma padome pieņēmusi sakarā ar "Latvijas tiltu" darbības un darba apjomu paplašināšanos, kas saistīts ar uzņēmuma darbības attīstību jaunos tirgos, un ievērojot nepieciešamību pastiprināt valdi ar speciālistiem ar kompleksu starptautisku projektu vadības pieredzi un akcionāru pilnsapulcē pieņemto lēmumu grozīt statūtus, mainot valdes sastāvu.

Uzņēmuma valdē valdes locekļa amatā turpinās strādāt iepriekšējais valdes priekšsēdētājs Valērijs Gorjuns un valdes locekļi Regīna Vitrjaka, Igors Goļcovs, Andrejs Bočkarjovs un Romāns Maizenbergs.

Jau ziņots, ka "Latvijas tiltu" apgrozījums 2012.gadā bija 17,67 miljoni latu un tas ir par 2,9% mazāk nekā 2011.gadā, liecina uzņēmuma revidētais finanšu pārskats, kas iesniegts "NASDAQ OMX Riga".

2011.gadā "Latvijas tiltu" apgrozījums bija 18,1 miljons latu.

Uzņēmums 2012.gadā ir strādājis ar 65 171 lata peļņu, un tā ir vairāk nekā divas reizes mazāka nekā 2011.gadā gūtā 173 256 latu peļņa.

Pagājušajā gadā uzņēmums turpināja darbus Klaipēdas jūras ostas rekonstrukcijā un minerālmēslu īslaicīgas glabāšanas un pārkraušanas kompleksā Rīgas brīvostā, Kundziņsalā. SIA "Latvijas tilti" kā galvenais partneris kopā ar Lietuvas kompāniju "Kauno keliai" ir sākusi būvniecības darbus Geležinio Vilko ielas rekonstrukcijā no A.Goštauta ielas līdz M.K.Čurļoņa ielai Viļņā, Lietuvā. Sākti 1.kārtas būvdarbi beramkravu pārkraušanas terminālī Rīgas brīvostā, Kundziņsalā.

"Latvijas tilti" tika izveidoti 1942.gadā kā valsts uzņēmums. 1997.gadā tas tika pārveidots akciju sabiedrībā, kuras kontrolpaketi iegādājās kompānija "Latvijas Novitātes komplekss", kurai ir 89,69% "Latvijas tiltu" akciju.

"Latvijas tilti" ir viens no lielākajiem uzņēmumiem Latvijā, kas specializējas tiltu, tuneļu, ceļu pārvadu projektēšanā, būvniecībā, rekonstrukcijā un remontā. Tāpat kompānija nodarbojas ar civilo objektu celtniecību, izgatavo metāla un dzelzsbetona konstrukcijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!