Foto: F64

Holdingkompānijas "Ventspils nafta" (VN) padomi atstājis Olafs Berķis, minēts kompānijas paziņojumā biržai "NASDAQ OMX Riga".

Tāpat saskaņā ar kompānijas sniegto informāciju VN padome atkārtoti par uzņēmuma valdes locekli uz trīs gadiem ievēlējusi Alekseju Tarasovu, kurš uzņēmuma valdē strādā jau kopš 2011.gada janvāra. Iepriekš atkārtoti valdē tika pārvēlēti arī abi pārējie valdes locekļi - Saimons Bodijs un Boriss Bednovs.

VN pārstāvji norāda, ka padomes locekļi atalgojumu par savu darbu uzņēmuma padomē nesaņem. Saskaņā ar VN statūtiem uzņēmuma padomē ir jābūt vismaz sešiem padomes locekļiem.


Uzņēmuma padome, kuru uz trīs gadiem ievēlēja akcionāru sapulce pagājušā gada 25.jūlijā, turpinās darbu nepilnā  - 10 cilvēku - sastāvā.

Holdingkompānijas padomes priekšsēdētājs ir Vladimirs Egers kurš uzņēmuma padomi vada jau kopš 2010.gada. Viņa priekšsēdētāja vietnieks ir Mihails Dvoraks, kurš ir "Vitol Group" finanšu kontrolieris un finanšu direktors "Vitol Group" uzņēmumos NVS valstīs.

Saskaņā ar auditēto gada pārskatu AS "Ventspils nafta" un tās meitasuzņēmumu (VN koncerns) revidētā neto peļņa 2012.gadā bija 3,87 miljoni latu, kas vērtējams kā pozitīvs rezultāts iepretim koncerna zaudējumiem 2011.gadā - 12,19 miljoni latu, liecina paziņojums biržā.

VN pieder 51% SIA „Ventspils nafta termināls", kas ir lielākais naftas un naftas produktu termināls Baltijā; 66% SIA „LatRosTrans", kas ir Latvijas-Krievijas lielākais kopuzņēmums Baltijā; 49,94% AS „Latvijas kuģniecība", kas ir starp lielākajiem kuģu īpašniekiem vidēja izmēra un handy tankkuģu segmentos pasaulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!