Foto: DELFI
Šī gada jūnijā Ventspils brīvostā pārkrauti 2,1 miljoni tonnu kravu, bet 2013. gada pirmajā pusgadā kopumā – 16,3 miljonus tonnu kravu, informē Ventspils brīvostas pārvalde.

Pērnā gada pirmajos sešos mēnešos Ventspils brīvostā pārkrauto kravu apjoms sasniedza 17,3 miljonus tonnu, bet jūnijā tika pārkrauti 2,6 miljoni tonnu.

Tas nozīmē, ka, neraugoties uz to, ka trīs no desmit Ventspils brīvostā strādājošajiem termināļiem ir spējuši palielināt kravu apgrozījumu, kopējais kravu apgrozījums tomēr ir krities.

Visvairāk kravu apgrozījumu šogad spējis audzēt "Ventbunkers", kas 2013. gada pirmajā pusē, salīdzinājumā ar 2012. gada pirmo pusgadu, kravu apgrozījumu palielinājis par 49%.

"Ventamonjaks serviss" šī gada pirmajā pusē pārkrāvis par 7 % vairāk nekā attiecīgajā laika posmā pērn, bet "Ventspils tirdzniecības ostas" kravu apgrozījums pieaudzis par 1%.

Tikmēr "Ventspils Nafta termināls", "Kālija parks", "Ventspils Grain terminal", "Ventall Termināls", "Noord Natie Ventspils Terminals" un "Ventplac" kravu apgrozījums šogad krities. Visstraujāko kravu apgrozījuma kritumu piedzīvojis "Kālija parks", kas šī gada pirmajos sešos mēnešos pārkrāvis par 40% mazāk nekā pērn, liecina Ventspils brīvostas pārvaldes apkopotā informācija.

Ventspils brīvostas valdes priekšsēdētājs Aivars Lembergs norādījis, ka pusgadā pārkrauto kravu apjoms gan par 2 miljoniem tonnu pārsniedzis plānoto.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!