Foto: RIA Novosti/Scanpix
AS "RBSSKALS" uzņēmumu grupas konsolidētais apgrozījums 2012.gadā bija 47,83 miljoni latu un tas ir par 57,5% lielāks nekā 2011.gadā, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja "RBSSKALS" Mārketinga un sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Ieva Vāverniece.

Tajā skaitā apgrozījums Latvijā un Eiropas Savienības (ES) valstīs ir 44,49 miljoni latu, savukārt ārpus ES - 3,34 miljoni latu.

AS "RBSSKALS" grupas konsolidētais apgrozījums 2011.gadā bija 30,37 miljoni latu, un tas ir par 21% lielāks nekā 2010.gadā.

Sadalījums galvenajās "RBSSKALS" darbības jomās ir sekojošs: 45,76 miljoni latu būvniecībā un būvniecības projektu vadībā, 2,07 miljoni latu - apsaimniekošanas jomā. Uzņēmumu grupas neto peļņas apjoms pērn bija 0,85 miljoni latu. Konsolidētā peļņa 2011.gadā bija 750 890 lati.

Vidējais darbinieku skaits uzņēmumu grupā 2012.gadā bija 572.

Vāverniece informēja, ka 2012.gadā ir sasniegts apgrozījuma pieaugums pret 2011.gada rādītājiem 57,5% apmērā. "Rezultāti ir tuvu uzstādītajiem mērķiem un atbilstoši uzņēmuma stratēģijai. Kā nozīmīgus pieauguma faktorus, kas atspoguļo arī valsts ekonomiskās tendences, jāmin ES finansēto projektu realizācija un privāto investoru pieaugoša aktivitāte," sacīja Vāverniece.

Lielākie 2012.gadā realizētie "RBSSKALS" projekti: darbi projekta "RTU - pilsēta pilsētā" ietvaros, Liepājas reģionālā slimnīca, Daugavpils reģionālā slimnīca, dzīvojamo ēku komplekss "Ģipša fabrika" un citi.

"Aktīvi turpinot iesāktos darbus, 2013.gadā "RBSSKALS" plāno līdzvērtīgu apgrozījumu kā 2012.gadā," piebilda Vāverniece.

"RBSSKALS" ir privāts vietējā kapitāla uzņēmums, kas izveidots 1992.gadā un patlaban veido uzņēmumu grupu, kas nodrošina pilnu projektu attīstīšanas, realizēšanas un apsaimniekošanas ciklu. Jomas, kuras pārstāv "RBSSKALS", ir būvniecība, projektēšana, projektu vadība, kā arī apsaimniekošana un ceļu būve.

"RBSSKALS" būvnieki darbojas gan Latvijā, gan vairākos ārzemju tirgos, atbilstoši starptautiskām kvalitātes, vides un drošības prasībām. Grupu veido mātesuzņēmums, pieci meitasuzņēmumi un 11 asociētās sabiedrības un personālsabiedrības.

Zināmākie "RBSSKALS" projekti ir jaunā Latvijas Nacionālās bibliotēkas ēka, Rīgas Biržas ēkas rekonstrukcija, Ventspils poliklīnika, Brīvības pieminekļa terases restaurācija, Latvijas Nacionālā teātra rekonstrukcija un jaunbūve, AS "Diena", Latvijas Bankas ēkas fasādes rekonstrukcija un restaurācija, Rīgas dzelzceļa stacijas rekonstrukcija, jaunais ASV vēstniecības komplekss Rīgā un daudzi citi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!