Foto: LETA
Somijas valsts prezidenta Saulī Nīnisto vizītes laikā Latvijā būvmateriālu ražotājas SIA "Sakret" direktoram Andrim Vanagam pasniedza oficiālo Somijas valsts apbalvojumu - Lauvas ordeni, kas ir viens no prestižākajiem apbalvojumiem Somijā, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja "Sakret".

Līdz ar to Vanags ir kļuvis par vienu no nedaudzajiem Somijas Lauvas ordeņa bruņiniekiem Latvijā. Apbalvojums Vanagam piešķirts par ieguldījumu eksporta un ekonomiskās darbības attīstībā Ziemeļvalstīs.

"Jūtos ļoti pagodināts, ka Somijas valdība ir novērtējusi mūsu komandas darbu un rezultātus ekonomiskās sadarbības projektu īstenošanā Somijā un citur Skandināvijā. Zinu, ka šis ordenis tiek piešķirts reti, un man bija patiess pārsteigums un gandarījums, to saņemot. Varētu teikt, ka šī ir ne tikai pateicība man, bet arī visam "Sakret", tā darbiniekiem, kas pēdējo gadu laikā ir aktīvi strādājuši popularizējot mūsu produkciju un palielinot apgrozījumu Skandināvijā. Šī starpvalstu sadarbība tagad ir novērtēta ne tikai Latvijā, bet arī Somijā, un man par to ir liels gods," norāda Vanags.

Kā ziņots, "Sakret" par vienu no saviem mērķiem 2013.gadam izvirzījis sadarbības veicināšanu ar Skandināviju un eksporta daudzuma palielināšanu uz šīm valstīm, jo īpaši Somiju. Pirmajos šī gada astoņos mēnešos apgrozījums ir ievērojami pieaudzis un, salīdzinot ar pagājušā gada šo pašu periodu, eksportētās produkcijas apjoms audzis par 41%.

Lauvas ordenis ir viens no trim oficiālajiem Somijas ordeņiem un tiek piešķirts cilvēkiem par izcilu darbību sociālajā vai militārajā jomā. Ordeni vienmēr pasniedz Somijas tā brīža prezidents, un to līdz šim saņēmuši tikai daži Latvijas iedzīvotāji - tulkotāji, arhitekti, zinātnieki, rakstnieki, diplomāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!