Foto: LETA
"Rīgas kinostudija" izveidojusi meitaskompāniju "Baltic Film Studio", kuras pamatkapitāls ir 3,374 miljoni eiro (2,37 miljoni latu), liecina datubāzē "Lursoft" publiskotā informācija.

"Rīgas kinostudija" valdes priekšsēdētājs un jaunizveidotās kompānijas "Baltic Film Studio" valdes loceklis Armands Liberts aģentūrai BNS sacīja, ka plašāka informācija par meitaskompāniju tiks sniegta pēc 30.septembra, kad gaidāma "Rīgas kinostudijas" akcionāru sapulce, kurā tiks skatīts jautājums saistībā ar jaundibināto meitaskompāniju.

Viņš arī pastāstīja, ka "Rīgas kinostudija" patlaban aktīvi strādā pie uzņēmuma tiesiskās aizsardzības procesa (TAP) plāna izstrādes. "Mēs patlaban pie tā strādājam. Ja viss notiks pēc plāna un kreditori būs apmierināti, iesniegsim TAP plānu laikā. Ja nē, lūgsim pagarinājumu," sacīja Liberts.

Jau vēstīts, ka Rīgas Vidzemes priekšpilsētas tiesa 2013.gada 8.augustā ierosināja "Rīgas kinostudijas" TAP. Kinostudijai divu mēnešu laikā tiesā jāiesniedz TAP plāns ar paredzētājiem pasākumiem un darbībām, kā atrisināt kompānijas finansiālās grūtības.

Saskaņā ar datubāzē "Lursoft" publicēto informāciju "Rīgas kinostudijas" lielākie akcionāri ir Lielbritānijā reģistrēti uzņēmumi "Riga Motion Pictures Distribution Limited" (37%) un "Riga Motion Pictures Development Limited" (26,36%), kā arī Kultūras ministrija ar 24,31% akciju. Šie dati gan var būt neprecīzi, jo "Rīgas kinostudija" ir akciju sabiedrība un akcionāru saraksta iesniegšana Uzņēmumu reģistrā nav obligāta.

2012.gadā kinostudija strādāja ar 138,7 tūkstošu latu apgrozījumu un 185,3 tūkstošu latu zaudējumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!