Foto: LETA

Rīgā slēgtas vairākas mazumtirdzniecības uzņēmuma SIA "Plus punkts" tirdzniecības vietas, savukārt uzņēmuma birojā Ernesta Birznieka-Upīša ielā 18, Rīgā, neviens no uzņēmuma pārstāvjiem nav bijis jau divas nedēļas, novēroja biznesa portāls "Nozare.lv".

No līdz šim slēgtajiem "Plus punkta" tirdzniecības punktiem var norādīt Aleksandra Čaka 102, Rīgā, esošo kiosku, Grēcinieku ielā 11 esošo veikalu, Ernesta Birznieka-Upīša 2 esošo veikalu, kā arī 13.janvāra ielā redzamo kiosku.

Jāatzīmē, ka vienīgi Grēcinieku ielā 11 esošā veikala durvju logā ir norādīts, ka veikals ir slēgts tehnisku iemeslu dēļ. Taču tajā pat laikā nav nekādas norādes par to, vai un kad šie tehniskie iemesli varētu tikt atrisināti vai novērsti.

Savukārt tajos "Plus punkta" veikalos vai kioskos, kas darbību vēl turpina, joprojām nav iespējams iegādāties e-talonus vai nopirkt aktuālāko un jaunāko presi. Tāpat pircējiem nav iespējams veikt norēķinus, izmantojot bankas karti. Vienīgie preses izdevumi, kas ir nopērkami "Plus punkta" tirdzniecības vietās, ir dažādu žurnālu septembra mēneša numuri.

Nolūkā satikt kādu no uzņēmuma vadības vai vadības pārstāvjiem "Nozare.lv" devās uz "Plus punkta" biroju, kas vienlaikus ir arī uzņēmuma faktiskā atrašanās adrese, Ernesta Birznieka-Upīša ielā 18, Rīgā. Taču, nonākot līdz ieejai kāpņu telpā, ar "Nozare.lv" sazinājās ēkas apsargs.

Jautāts, vai būtu iespējams tikt uz "Plus punkta" biroju, kas atrodas ēkas 4.stāvā, apsargs teica, ka tur jau divas nedēļas neviens neesot rādījies. Viņš arī piebilda, ka, cik viņam ir zināms, tad no biroja telpām nekas nav arī nests ārā, kā arī nekas nav liecinājis, ka kāds grasītos izvākties. "Gan jau kādā dienā kāds te atkal iegriezīsies," sacīja ēkas apsargs.

Piemēram, aprunājoties ar kādu pārdevēju "Plus punkta" veikalā, kas atrodas tajā pašā ēkā, kur "Plus punkta" birojs, "Nozare.lv" uzzināja, ka pastāv iespēja, ka uzņēmums nav izmaksājis algas vairākiem uzņēmuma tīklā strādājošiem pārdevējiem-kasieriem.

"Pati šeit strādāju vien trīs nedēļas, tāpēc īsti vēl nesaprotu, kas notiek uzņēmumā. Taču saskaņā ar veco un bijušo darbinieku teikto algas laikam varētu nebūt izmaksātas par vismaz vienu mēnesi. Es pat nezinu, vai pati maz saņemšu algu un vai man šeit vispār vēl ir vērts palikt," bažījās pārdevēja.

"Nozare.lv" nav izdevies sazināties ne ar iepriekšējo vadību, kas tika nomainīta augusta beigās, ne ar jauno vadību, kas attiecīgi augusta beigās tika iecelta.

Kā ziņots, pamatojoties uz līguma saistību nepildīšanu, vairākos mazumtirdzniecības uzņēmuma "Plus punkts" veikalos, kas atradās SIA "Maxima Latvija" tirdzniecības centros, ir atslēgta elektrība, savukārt vairumtirdzniecības un piegādes uzņēmuma SIA "Preses serviss" nosūtījis "Plus punktam" brīdinājumu par maksātnespējas pieteikumu.

Šī gada 28.augustā "Plus punkts" nonācis atpakaļ pie iepriekšējā īpašnieka - Lihtenšteinas kompānijas "Ibofa Establishment", liecina "Firmas.lv" informācija.

Tad reģistrētas arī izmaiņas valdes sastāvā. No 28.augusta par vienīgo valdes locekli kļuvusi Tatjana Takčidi, nomainot līdzšinējos valdes priekšsēdētāju Svetlanu Kiseļovu un valdes locekli Raiti Kvēpu.

Jau vēstīts, ka "Plus punkta" veikalos pirms vairāk nekā divām nedēļām atkal apturēta e-talonu tirdzniecība, kā arī preses izdevumu piegādes, jo uzņēmums atkārtoti nav nokārtojis finansiālās saistības pret pakalpojumu sniedzējiem. Kopējā parādsaistību summa, ko "Plus punkts" ir parādā uzņēmumiem "Preses serviss" un "Rīgas kartes", varētu būt mērāma ap 200 000 latu.

Kā vēstīts, šogad jau vienu reizi e-talona tirdzniecība "Plus punkta" veikalos tika apturēta no 25.aprīļa līdz maija beigām, jo uzņēmums nebija atmaksājis "Rīgas kartei" naudu par pārdotajiem e-taloniem. No 22.aprīļa sadarbību ar "Plus punktu" uz laiku bija pārtraucis arī preses vairumtirdzniecības un piegādes uzņēmums "Preses serviss", jo tirgotājs ir ilgstoši kavējis maksājumus par piegādātajiem preses izdevumiem. Kavētās parādsaistības pārsniedza 190 000 latu, tomēr uzņēmums tās nosedza, un maija nogalē preses izdevumu piegāde "Plus punkta" veikaliem tika atjaunota.

Mēneša laikā gan uzņēmumam izdevās parādus samaksāt un atjaunot gan preses piegādi, gan e-talonu tirdzniecību.

Mazumtirgotāja SIA "Plus punkts" peļņa 2011.gadā pieaugusi 118,2 reizes, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmuma peļņa 2011.gadā bija 358 828 lati, bet 2010.gadā - 3035 lati. Savukārt "Plus punkta" apgrozījums 2011.gadā saruka par 4,7% - no 23,98 miljoniem latu 2010.gadā līdz 22,84 miljoniem latu 2011.gadā.

Dati par "Plus punkta" 2012.gada finanšu rādītājiem nav pieejami.

SIA "Plus punkts" dibināta 1996.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 1 572 594 lati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!