Foto: LETA

Grūtībās nonākušā metalurģijas milža AS "Liepājas metalurgs" akcionāra Kirova Lipmana interešu pārstāvji ir nobažījušies par iespējamām sava klienta oponentu ļaundarībām, tādēļ aicina pirms šā gada 30. oktobra nodrošināt ar apsardzi "Liepājas metalurga" aktīvus – krāsni un citas ražošanas iekārtas.

Tas esot nepieciešams, jo viņu rīcībā esošā neoficiālā informācija liecinot, ka ar Lipmanu konfliktējošais Sergejs Zaharins un viņa komanda esot izplānojusi sabojāt "Liepājas metalurga" mantu.

Zaharjins esot brīdinājis, ka gadījumā, ja, "uzsākoties maksātnespējas procesam, viņam neizdosies izsolē iegādāties "Liepājas metalurgam" piederošo mantu, tā tiks neatgriezeniski sabojāta, lai no tās labumu neiegūtu neviens cits".

Par šiem draudiem Lipmana pārstāvis Mārtiņš Krieķis esot informējis arī tiesiskās aizsardzības procesa  administratoru Haraldu Velmeru.

Savukārt "Liepājas metalurgs" vadība norāda, ka šī ir absurda informācija, kas diskreditē rūpnīcas vadības darbu tehnoloģiskā kompleksa saglabāšanā. "Liepājas metalurgs" apsardzes dienests strādājot pilnā sastāvā ikdienas režīmā.

Savu darbu rūpnīcas īpašuma saglabāšanā turpina Finanšu ministrijas pieaicinātā apsardzes firma G4S. Diennakts režīmā strādā arī ceha personāls, daļēji pildot uzraudzības funkcijas. Uzņēmuma vadība dara visu, lai rūpnīcas tehnoloģiskais nodrošinājums tiktu saglabāts pilnībā, portālu "Delfi" informēja uzņēmuma pārstāve Simona Laiveniece.

"Liepājas metalurga" iekārtas, kas tika uzstādītas, izmantojot daudzmiljonu kredītu, kuru uzņēmumam bija galvojusi valsts, ir ieķīlātas Valsts kasē.

Valsts kases pārvaldnieks Kaspars Āboliņš pirms mēneša portālam "Delfi" atzina, ka kase ir pasūtījusi ķīlas pārvērtēšanu un to uzticējusi auditorkompānijai  "PricewaterhouseCoopers".

Patlaban pamatražošana "Liepājas metalurgā" ir pārtraukta apgrozāmo līdzekļu trūkuma dēļ. Liepājas tiesa ir apstiprinājusi uzņēmuma glābšanas plānu, kas paredzēja kompānijas darbības atsākšanu līdz septembra beigām. Paredzēts, ka kompānijai arī tiks piesaistīts investors. Tomēr tas joprojām nav noticis.

Kompānijas vadība nākusi klajā ar priekšlikumu valdībai, kas paredz parādsaistību kapitalizāciju, valstij tādējādi kļūstot par uzņēmuma kontrolpaketes turētāju un atgūstot parādus ilgākā termiņā. Savukārt Finanšu ministrija paziņojusi, ka no valsts atbalsta aspekta nav atbalstāms kompānijas lūgums.

"Liepājas metalurgs" ir lielākais darba devējs Liepājā. Uzņēmuma akcijas kotē "NASDAQ OMX Riga" otrajā sarakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!