Foto: LETA
Pēc Latvijas metālapstrādes uzņēmuma "Liepājas metalurgs" maksātnespējas iestāšanās bez darba varētu palikt vairāk nekā 1000 cilvēku, pirmdien intervijā Latvijas Radio atklāja Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) direktore Inese Kalvāne.

Kalvāne norādija, ka šobrīd NVA vērsušies 120 bijušie uzņēmuma darbinieki, taču šis skaits varētu būtiski palielināties.

"Mēs sagaidām, ka lielākais darbs vēl ir priekšā. Šobrīd tiek lēsts, ka bez darba varētu palikt ne mazāk kā tūkstotis cilvēku. Redzēsim, kā tas izskatīsies un notiks," teica Kalvāne.

Kravāne arī norādija, ka Liepājas NVA filiāle nopietni gatavojas, lai ar šiem bijušajiem metālapstrādes cilvēkiem strādātu. Šobrīd gan Liepājā darba tirgū esot vakances, kas varētu nodarbināt 100 cilēkus.

Jau vēstīts, ka LM nonācis finanšu grūtībās un pārtraucis ražošanu.

LM kreditori iepriekš bija nolēmuši kapitalizēt aptuveni pusi jeb vairāk nekā 60 miljonus latu no "Liepājas metalurga" parādsaistībām, kuru kopējais apjoms sasniedz 125 miljonus latu, tādējādi kļūstot par uzņēmuma akcionāriem.

Valsts kase iepriekš LM vietā pārskaitīja 67 465 056 eiro ( 47 414 711 latus)Itālijas bankai "UniCredit S.p.A.", kas bija valsts galvotā kredīta LM pamatsummas atlikums, Saistības pret "Latvenergo" lēšamas ap miljonu latu.

Liepājas tiesa 10.septembrī noteica LM tiesisko aizsardzību. Atbilstoši tiesas apstiprinātajam tiesiskās aizsardzības pasākumu plānam uzņēmuma akcionāriem bija jāpiesaista investori, no kuriem līdz 30.septembrim bija paredzēts saņemt aizdevumu desmit miljonu latu apmērā LM darbības nodrošināšanai.

30.septembrī TAP plānā paredzētais aizdevums 10 miljonu latu apmērā no potenciālajiem investoriem netika saņemts.

Līdz pat 30.septembrim nebija sasaukta ārkārtas akcionāru sapulce kapitāla palielināšanai un dokumentēta skaidra investoru interese. No iepriekšminētā datuma saskaņā ar likumu sākās 30 dienu periods, kurā bija iespēja pārkāpumus novērst, attiecīgi saņemt aizdevumu un piesaistīt investoru, kā arī grozīt TAP pasākumu plānu, pretējā gadījumā LM administratoram Haraldam Velmeram jālemj jautājums par LM maksātnespējas pieteikuma iesniegšanu.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!