Foto: LETA
Pēc Ekonomikas ministrijas sagatavotā ziņojuma uzklausīšanas valdība otrdien nolēma tomēr neatlikt jaunā Būvniecības likuma spēkā stāšanos no nākamā gada 1.februāra.

Lai šovasar pieņemtais likums stātos spēkā, valdībai kopumā ir jāizdod 21 Ministru kabineta noteikums, kā arī 29 jauni būvnormatīvi.

Valsts sekretāru sanāksmē ir plānots izsludināt noteikumu projektus, kas regulēs vispārīgos būvnoteikumus, būvspeciālistu kompetences novērtēšanu un patstāvīgās prakses uzraudzību, būvdarbu veicēju un būvspeciālistu civiltiesiskās atbildības obligāto apdrošināšanu, būvizstrādājumu tirgus uzraudzības kārtību, ēku būvnoteikumus un vairākus citus jautājumus.

Atbilstoši Būvniecības likuma pārejas noteikumiem, jaunie, no likuma izrietošie Latvijas būvnormatīvi ir jāizdod līdz 2014.gada 1.jūlijam, tādēļ, Ekonomikas ministrijas ieskatā, nav nepieciešams atlikt jaunā likuma spēkā stāšanos.

Pret šo ieceri iebilst Latvijas Pašvaldību savienība, kuras padomnieks Aino Salmiņš uzskata, ka Ekonomikas ministrijas sagatavotos noteikumu projektus, kas nepieciešami likuma ieviešanai, nav iespējams pieņemt paredzētajā laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!