Foto: LETA

Riska investīciju kompānija "BaltCap" pārdevusi savas kapitāldaļas uzņēmumā "Primekss" Vācijas investoram, kas pazīstamā ekonomista Jāņa Ošleja vadītajā betona grīdu ražošanas uzņēmumā nu ieguldījis 10 miljonus eiro, portālu "Delfi" informēja uzņēmumā.

Jaunie investori ir Vācijas "Wermuth Asset Management GmbH " (WAM) un "Green Gateway fund".

Betona grīdu ražotājs "Primekss" pilnībā pieder uzņēmumam "Primekss Group", kas savukārt kopš 21.janvāra pilnībā pieder Šveicē reģistrētajai "Primekss Group Switzerland AG", liecina "Lursoft" datu bāzes informācija.

"BaltCap" informē, ka savas uzņēmuma kapitāldaļas pārdevis starptautiskam investīciju fondam. Riska investīciju kompānijai, kas sākotnēji uzņēmumā ieguldīja 1,4 miljonus eiro, līdz šim piederēja 47,9% "Primekss" daļu. Šīs investīcijas līdzfinansēja Eiropas Struktūrfondu iniciatīvas JEREMIE ietvaros veidots fonds. Šīs programmas ieviešanu uzrauga un vada Latvijas Garantiju aģentūra.

Arī turpmāk "Primekss" vadītājs un daļu īpašnieks būs Ošlejs.

"Wermuth Asset Management GmbH" 10 miljonu eiro investīcijas ir starp četrām lielākajām ko šī kompānija ieguldījusi Eiropā, paziņojumā informē WAM un "Primekss" pārstāvji. WAM un ar to saistītais "Green Gateway fund" ļaus "Primekss" produktu "Prime Composite" piedāvāt tirgos, kuros Latvijas uzņēmums vēl nav bijis pazīstams, norāda Ošlejs.

1997.gadā izveidotais "Primekss" vairāku gadu garumā ir investējis pētniecībā, kas uzņēmumam ļāvusi attīstīt unikālu un patentētu tehnoloģiju "Prime Composite", - plānāku un izturīgāku, intensīvai lietošanai paredzētu bezšuvju betona grīdu ieklāšanai.

"Primekss" piegādā betona grīdu segumu Baltijas, Skandināvijas valstīs un Izraēlā, savukārt izmantojot īpaši atlasītas kompānijas, tehnoloģijas licence tiek tirgota tādās valstīs kā Dienvidāfrikas Republika, Baltkrievija, Indija, Nīderlande, Beļģija, Krievija un citur.

"Primekss Rabine" ir kopuzņēmums ar "Rabine Group", kas ir pasaules vadošā grīdu, bruģēšanas un celtniecības pakalpojumu kompānija. "Prime Composite" grīdas izmanto IKEA, John Deere, Schenker, ProLogis un citas starptautiskas kompānijas, kurām ir nepieciešamība pēc visaugstākās kvalitātes industriālām betona grīdām.

"Wermuth Asset Management GmbH" ir dibināts 20. gadsimta deviņdesmitajos gados Vācijā kā ģimenes uzņēmums. Kompānija īsteno kapitālieguldījumus un sniedz konsultācijas par alternatīviem un ilgtspējīgiem kapitālieguldījumiem Eiropā. WAM galvenā pārvalde atrodas Maincā, Vācijā, ar kuru sasaistīti biroji Amsterdamā, Maskavā un Vīsbādenē. Uzņēmumam WAM ir atzīts par augsta ranga konsultantu vairākos fondos, kā arī īpašiem nolūkiem dibinātās sabiedrībās, kuru kapitālieguldījumus veido turīgas personas, ģimenes biroji, fondu līdzekļi, bankas, pensijas fondi, dotācijas, kā arī valsts ieguldījuma fondi.

WAM esot piesaistījis vairāk nekā 1 miljardu dolāru Krievijas ekonomikā kopš tā darbības uzsākšanas šajā reģionā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!