Foto: LETA
Lai gan izsole par slavenās Kolonādes nomas tiesībām ir noslēgusies un jaunais īpašnieks ir atrasts, Rīgas dome aizvien neatklāj, kurš ir izsoles uzvarētājs. Zināms, ka konkursā piedalījās arī AS "Lido", kas, kā portālam "Delfi atklāja uzņēmuma vadītājs Gunārs Ķirsons, konkursu neesot uzvarējis.

Piektdien, pēc izsoles noslēgšanās, Domes pārstāvji vēl portālam "Delfi" neatklāja konkursa uzvarētāju, tas tikšot darīts pirmdien, Rīgas domes Īpašuma departamenta rīkotā preses konferencē.

Tikmēr, viens no konkursa dalībniekiem, "Lido", kritizējis konkursa norises kārtību, kurā par pakalpojumu un piedāvājumu nozīmīgāka bijusi solītā cena.

"Laikam jau jāatzīst, ka kļūda bija pašā sākumā, kad par Kolonādes telpām tika izsludināts izsoles nolikums, nevis konkurss ar noteiktiem kritērijiem, kurā katram no kritērijiem ir noteikts svars vērtējumā. Izsoles nolikumā bija noteikumi par to, kādam ir jābūt sniegtajam servisam un piedāvājumam šajās telpās, taču reāli atbilstībai šiem kritērijiem nebija nekāda spēka, jo visu izšķīra tikai augstāk nosolītā nomas maksa, kuru potenciālais uzņēmējs ir gatavs maksāt," norāda Ķirsons.

"Manuprāt, pilsētai būtu jāskatās ne tikai no finansiālā aspekta, bet tomēr arī no satura un kvalitātes, ko piedāvās saviem iedzīvotājiem tik stratēģiski nozīmīgā vietā Rīgā. Mēs esam izrēķinājuši biznesa plānu, kurā ietilpst arī investīcijas interjerā, eksterjerā, ēdienkartē, tāpēc bija noteikts limits līdz kuram varējām nomas maksu solīt, lai tas būtu ekonomiski pamatoti," izsoles norisi raksturo Ķirsons.

Jau ziņots, ka viens no kritērijiem, kas jaunajam nomas tiesību īpašniekiem būs jāņem vērā, ir spēja kafejnīcu iekārtot ar Latvijai raksturīgu dizainu. Kafejnīca jāveido, ņemot vērā tās atrašanās vietu - pie Brīvības laukuma, kur atrodas valsts neatkarības simbols Brīvības piemineklis. Nekustamā īpašuma nomas tiesību mutiskajā izsolē tikuši arī izvirzīti stingri atlases kritēriji, kas paredz, ka šajā ēkā restorāna interjeram un ēdienkartei būs jāatspoguļo Latvijas īpatnības, tradīcijas un kultūra. Restorānam jāspēj nodrošināt Latvijas ēdienkarte, izmantojot vietējo zemnieku Latvijā audzētus produktus.

Līdz februāra sākumam Kolonādē atradās "Čili pica", kas to nomāja no SIA "Kolonāde". Šis uzņēmums savukārt bija ieguvis tiesības ēku nomāt līdz 2014.gada 2.februārim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!