Foto: LETA

AS "Latvenergo" 2013.gadā nopelnījis 42,3 miljonus eiro, liecina uzņēmuma paziņojums biržai. 2012.gadā uzņēmums nopelnīja 45,1 miljonus eiro.

Pērnajā gadā investīcijās ir ieguldīti 225,5 miljoni eiro, nopelnīti EUR 42,3 miljoni, nodokļos samaksāti 147,3 miljoni eiro, tai skaitā dividendēs valsts budžetā 2013. gadā samaksāti 40,6 miljoni eiro.

"Latvenergo" koncerns ir lielākais elektroenerģijas tirgotājs Baltijā, 2013. gadā mazumtirdzniecības klientiem pārdodot 7 954 gigavatstundu (GWh) elektroenerģijas, kas ir par 4 % mazāk nekā iepriekšējā gadā.

Pārdotās elektroenerģijas apjoma kritumu nosaka mazāks elektroenerģijas patēriņš Latvijas rūpniecības sektorā.

Savukārt mērķtiecīgu elektroenerģijas pārdošanas aktivitāšu rezultātā 2013.gadā par 32 % ir palielināts pārdotās elektroenerģijas apjoms Igaunijā un Lietuvā, kas nu jau veido vairāk nekā 1/4 no kopējā mazumtirdzniecībā pārdotā elektroenerģija apjoma Baltijā.

"Latvenergo" koncerna ieņēmumi 2013. gadā ir pieauguši par 3 % un sasniedz 1,1 miljardu eiro.

"Latvenergo" koncernā ietilpst mātessabiedrība AS "Latvenergo" (elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošana un pārdošana) un meitassabiedrības – AS "Latvijas elektriskie tīkli" (pārvades sistēmas aktīvu pārvaldība), AS "Sadales tīkls" (elektroenerģijas sadale), Elektrum Eesti, OÜ (elektroenerģijas pārdošana Igaunijā), Elektrum Lietuva, UAB (elektroenerģijas pārdošana Lietuvā) un SIA "Liepājas enerģija" (siltumenerģijas ražošana un pārdošana, elektroenerģijas ražošana), kā arī Elektrum Eesti, OÜ piederošā meitassabiedrība SIA "Elektrum Latvija" (elektroenerģijas pārdošana).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!