Foto: LETA

"Lauku attīstības fonds" līdz februāra beigām zemes iegādei lauksaimniekiem piešķīris 290 aizdevumus 13 637 000 eiro apmērā, portālu "Delfi" informē Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Dagnija Muceniece.

Par aizdotajiem līdzekļiem paredzēts iegādāties kopumā 7690 hektārus lauksaimniecības zemes. Iegādājamās zemes vidējā tirgus vērtība ir 1773 eiro par hektāru. Pārsvarā zemnieki iegādājas platības, ko līdz šim ir nomājuši.

Programmas līdzekļi lauksaimniekiem būs pieejami līdz 2014. gada 30. jūnijam. Kopumā tajā ir pieejami 24,2 miljoni eiro.

Visvairāk aizdevumu izsniegti Zemgalē – 93. Kurzemē piešķirti 87, Vidzemē 49 un Latgalē 33 aizdevumi. Rīgas reģionā doti 28 aizdevumi. Mazākā piešķirtā summa ir 2846 eiro, bet lielākā – 295 104 eiro.

Aizdevumu atdošanas termiņi ir robežās no trīs līdz 20 gadiem, bet vidējais aizdevumu termiņš ir 15,5 gadi.

Muceniece skaidro, ka pamatā aizdevumiem piesakās nelielas saimniecības, kas atbilstoši mazo un vidējo uzņēmumu definīcijai ir mikro saimniecības. No programmu izmantojušajām saimniecībām 213 strādā viens līdz trīs darbinieki, kas ir ģimenes locekļi. Tikai desmit saimniecības ir tādas, kurās darbinieku skaits pārsniedz desmit un gada apgrozījums ir lielāks par diviem miljoniem eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!