Foto: LETA
2013. gadā Krievijas „Severstaļlat” uzņēmumu grupa Latvijā paaugstinājusi realizācijas apjomu par 23% – līdz 366 tūkstošiem tonnu, liecina uzņēmuma publicētā informācija. Tāpat kompānija cerot palielināt ražošanas apjomus arī 2014.gadā.

Salīdzinot ar 2012. gadu, AS „Severstaļlat” pārdošanas apjoms Baltijas valstīs pieaudzis par 18%, pārsniedzot 153 tūkstošus tonnu, kas esot visaugstākais rādītājs pēdējo piecu gadu laikā, informē uzņēmuma pārstāvji.

Savukārt kompānijas piegāžu apjoms Vācijā, uz kurieni uzņēmums galvenokārt piegādā Rīgas metāla servisa centrā ražotās tērauda lentas, 2013. gadā salīdzinājumā ar aizvadīto gadu ir pieaudzis par 80% un pārsniedz 25 tūkstošus tonnu.

Tāpat uzņēmums informēja portālu „Delfi.ru.”, ka baumas par uzņēmuma ražošanas apjoma samazinājumu Latvijā esot nepatiesas, un 2014.gadā ieplānotais saražotais tērauda apjoms pārsniegšot 2013.gadā sasniegto. Tiesa, daļa no ražošanas darbiem turpmāk tikšot nodrošināti Krievijas „Cherepovets Steel Mill”, tas gan esot saistīts ar uzņēmuma darbības paplašināšanos un darbavietas Latvijā netikšot samazinātas.

Piedāvājam fotoreportāžu, kā Rīgā tiek ražotas „Severstaļlat” tērauda lentas:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!