Foto: LETA

Valsts vides dienests un SIA "Skonto būve" šonedēļ parakstījuši līguma grozījumus par Inčukalna sērskābā gudrona dīķu sanācijas darbiem, portālu "Delfi" informē Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pārstāve Kristīne Barševska.

Tādējādi uzņēmumiem papildus sākotnēji plānotajiem 29 002 282 eiro piešķirti 16,5 miljoni eiro. Plānots, ka sanācijas darbi tiks atsākti tuvākajā laikā.

Grozījumi 2010.gadā noslēgtajam līgumam paredz veikt sanācijas darbus sērskābā gudrona dīķos, izmantojot SIA "Skonto Būve" izstrādāto jauno tehnisko isinājumu gudrona utilizācijai.

Tagad paredzēts, ka līdz nākamā gada jūnijam tiks pabeigta piesārņotā ūdens nosūkšana un attīrīšana no pirmā slāņa Dienvidu dīķī, kā arī divu slāņu ekskavācija un apstrāde. Dīķa aizpildīšanu ar speciālu materiālu plānots pabeigt līdz nākamā gada septembrim, un tad dīķa teritorija tiks pārklāta ar pretinfiltrācijas materiālu.

Laikā no nākamā gada aprīļa līdz jūlijam tiks veikta sērskābā gudrona un smilts maisījuma ekskavācija no Ziemeļu dīķa, kā arī utilizācija. Ziemeļu dīķa aizpildīšana un labiekārtošana tiks pabeigta nākamā gada jūlijā un augustā.

Kā vēstīts, valdība pagājušā gada oktobrī pieņēma lēmumu par papildus finansējuma rezervēšanu Inčukalna gudrona dīķu sanācijas projektam.

"Skonto Būve" informē, ka kopā ar sadarbības parteriem no Vācijas "MUEG" uzņēmums nekavējoties uzsāks darbu, lai iespējami īsā laikā pabeigtu darbus Inčukalnā.

Lai projektu realizētu sākotnēji paredzētajā termiņā un tas saņemtu ES finansējumu, sanācijas darbi Inčukalna gudrona dīķos noritēs divās maiņās.

Jau vēstīts, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) sākta pārbaude pēc sabiedrības par atklātību "Delna" iesnieguma par iespējamām krāpnieciskām darbībām ar Eiropas Savienības fondu finanšu līdzekļiem saistībā ar Inčukalna gudrona dīķu sanācijas projekta iepirkumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!