Foto: Publicitātes attēli
"Galactico" lielveikalos izveidotas interaktīvās atpūtas zonas, mobilo telefonu uzlādes punkti, telpas pirmās palīdzības sniegšanai uz citi jaunievedumi, kopumā ieguldot 800 tūkstošus eiro, informē tirdzniecības centru apsaimniekotājs "Linstow Center Management".

Šīs ērtības ieviestas veikalos "Alfa", "Mols", "Dole", "Origo" un "Galerija Centrs".

"Linstow" centru komercdirektore Evija Majevska norāda, ka, veicot uzlabojumus, īpaša uzmanība ir pievērsta arī vides pieejamībai cilvēkiem ar kustību traucējumiem, kā arī tirdzniecības centru apmeklētāju fiziskam un emocionālam komfortam ar veselību un pašsajūtu saistītās nepatīkamās situācijās.

Uzņēmums informē, ka lielveikalos ieviestas interaktīvās atpūtas zonas, kurās var gan norunāt tikšanās, gan izmantot tajās izvietotos planšetdatorus. Tāpat ierīkoti mobilo telefonu uzlādes punkti, kuros iespējams atstāt lādēties telefonu, nepārtraucot iepirkties vai ieturot maltīti.

Savukārt informācijas navigācijas stendos interaktīvā veidā iespējams atrast nepieciešamo veikalu, uzzināt maršrutu līdz tam, izdrukāt kuponus - īpašos piedāvājumus šajos veikalos. Šajos navigācijas stendos ir pieejama arī režīma maiņa: ja tos lieto cilvēks ratiņkrēslā, aktīvā navigācijas sadaļa pārceļas uz ekrāna lejas daļu.

Līdz ar citiem uzlabojumiem modernizētas māmiņu istabas, radītas telpas pirmās palīdzības sniegšanai, kā arī ieviesti mobili iepirkšanās ratiņi, kas atgādina tos, kas parasti tiek lietoti lidostās.

Daļa no uzlabojumiem īstenota pēc sadarbībā ar "Invalīdu un viņu draugu grupu "Apeirons"" veiktā audita, kurā pārbaudīta centru pieejamība cilvēkiem ar kustību traucējumiem un māmiņām ar bērnu ratiņiem.

"Galactico" tirdzniecības centru attīstītājs un nekustamā īpašuma apsaimniekotājs SIA "Linstow Center Management" Latvijā darbojas 17 gadus. Kopējā LCM apsaimniekojamā tirdzniecības centru platība Latvijā ir 230 000 m², bet visā Baltijā - 275 000 m².

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!