Foto: F64
Novērtējot pēdējās valdības īstenotās reformas tempu, Ārvalstu investoru padome Latvijā (ĀIPL) secinājusi, ka pagājušā gada laikā tas ir nepārprotami samazinājies.

Šodien ĀIPL iepazīstina valdību ar pozīcijas ziņojumu par makroekonomikas un nodokļu politiku Latvijā. Tajā uzsvērts, ka pēdējo trīs gadu laikā vērojamās izaugsmes tendences liecina, ka Latvija spēj atrisināt ļoti nopietnas makroekonomiskās grūtības. Tomēr, lai pašreizējo izaugsmes tempu saglabātu ilgtermiņā, ir jāturpina strādāt un nedrīkst paļauties tikai uz krīzes gadu laikā īstenoto pasākumu nepastāvīgo ietekmi.

"Turklāt patlaban progresējošā krīzes situācija Ukrainā rada arvien lielāku spriedzi, un Latvijas ekonomika jau sāk saskarties ar izrietošo spiedienu, kas nelabvēlīgi ietekmē tās izaugsmes izredzes," uzsver ārvalstu investori.

ĀIPL pauž bažas par reformu tempu samazināšanos Latvijā, uzsverot, ka šī tendence ir jāmaina. "Strukturālās reformas būtu jāpaātrina, pretējā gadījumā netiks sasniegti potenciālie Latvijas ekonomikas rādītāji, un tas nelabvēlīgi ietekmēs nodokļu ieņēmumu pieaugumu, strukturālās nodarbinātības līmeni, kā arī spēju apkarot pašreizējās demogrāfiskās tendences," ir pārliecināti ārvalstu investori.

ĀIPL uzskata, ka valdībai nemainīgi par darba programmas prioritātēm būtu jāizvirza ēnu ekonomikas un strukturālā bezdarba līmeņa samazināšana, eksporta pieauguma veicināšana, demogrāfijas problēmu risināšana, reģionālās attīstības veicināšana, nodokļu politikas, tiesu sistēmas, publiskā iepirkuma, Valsts ieņēmumu dienesta u.c. valsts pārvaldes iestāžu reformas, kā arī skaidri informēt sabiedrību par politikas mērķiem, to īstenošanu un novērtējumu.

Piektdien notiek valdības un Ārvalstu investoru padomes Latvijā (ĀIPL) tikšanās, kuras laikā spriež par investīciju vides uzlabošanu, uzzināja Valsts kancelejas Komunikācijas departamentā.

Tikšanās laikā tiek pārrunāti jautājumi, kas saistīti ar makroekonomiku un nodokļu politiku, investīciju drošību un aizsardzību, veselības aprūpi, kā arī par intelektuālā īpašuma aizsardzību. Sanāksmes dalībnieki arī apspriež, kāds ir bijis progress pērn izvirzītajās prioritātēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!