Foto: stock.xchng

AS "Liepājas autobusu parks" nepiekrīt Konkurences padomes (KP) lēmumam par ļaunprātīgu dominējošā stāvokļa izmantošanu un grasās to pārsūdzēs, liecina uzņēmuma paziņojums biržā.

Tajā "Liepājas autobusu parka" valdes priekšsēdētājs Māris Ārbergs norāda, ka uzņēmums saņēmis KP lēmumu par konstatētajiem pārkāpumiem, kas paredz piemērot naudas sodu 129 369 eiro apmērā par nelabvēlīgas konkurences apstākļu radīšanu un dominējošā stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu.

Tomēr uzņēmums nepiekrīt šim konkurences uzraugu lēmumam un tā pamatojumam. "Lēmums tiks pārsūdzēts Administratīvajā apgabaltiesā Konkurences likumā noteiktajā kārtībā," teikts paziņojumā.

"Delfi" jau vēstīja, ka KP "Liepājas autobusu parkam" (LAP) par dominējošā stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu piemērojusi 129 369 eiro lielu naudas sodu, piektdien, 13. jūnijā intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" atzina Konkurences padomes priekšsēdētāja Skaidrīte Ābrama.

Viņa skaidroja, ka LAP praktizētā dominējošā stāvokļa ļaunprātīgā izmantošana izpaudusies kā citus pasažieru pārvadātājus diskriminējošas maksas noteikšana par LAP apsaimniekotās Liepājas autoostas izmantošanu. Proti, citiem pasažieru pārvadātājiem par autoostas izmantošanu nācies maksāt ievērojami augstāku maksu nekā pašam LAP.

Tas, savukārt, LAP radījis "milzīgas priekšrocības" piedaloties iepirkumos par pasažieru pārvadājumu pakalpojumu sniegšanu. Turklāt ekspremjera Andra Šķēles ģimenei pastarpināti piederošajai SIA "Inpo17" piederošā LAP, ļaunprātīgi izmantojot dominējošo stāvokli, nodarījusi zaudējumus Latvijas valstij, jo pasažieru pārvadātāju ciestie zaudējumi tiek kompensēti no valsts budžeta.

"Tādējādi tas ir radījis noteiktas nesamērīgas izmaksas un zaudējumus arī valstij," sacīja Ābrama.

Pērn LAP strādājis ar teju 60 000 eiro lieliem zaudējumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!