Foto: Пресс-фото
Latviešu pionieriem bezpilota sporta filmēšanai "AirDog" pūļa finansēšanas vietnē jau parādījies pirmais konkurents "Hexo+", kas izmanto sešu, nevis četru, rotoru bezpilota lidaparātu un izsekošanai lieto nevis aproci, bet gan viedtelefonu.

"AirDog" izgudrotāju SIA "Helico Aerospace Industries" pārstāvis jau laicīgi piefiksējis, ka "Hexo+" strādājuši pie līdzīga projekta un norādījis, ka konkurentiem pagaidām vēl neesot līdz galam izstrādāta sekošanas tehnoloģija. "Hexo+" savu lidaparātu "Kickstarter" platformā sākuši piedāvāt dienu ātrāk nekā "AirDog" un jau savākuši četrreiz vairāk līdzekļu, nekā tika paredzēts sākumā.

Atšķirībā no "AirDog" konkurentu lidaparāts izmanto sešu rotoru platformu un izsekošanai ar bezvadu savienojumu sazinās ar viedtelefonu. "Helico Aerospace Industries" pārstāvis Andis Blinds zināja stāstīt, ka arī "AirDog" sākotnēji eksperimentējuši ar viedtālruņiem kā izsekošanas raidītājiem, bet beigās ideju atmetuši, jo viedtālruņu pārraidītais signāls nereti bijis pārāk vājš un daudzu ražotāju modeļiem tā darbību būtu grūti paredzēt. Tāpēc "AirDog" izvēlējušies izmantot aproci ar raidītāju.

"AirDog" patlaban "Kickstarter" savākuši jau 64 atbalstītājus, kas nosedz vairāk nekā ceturtdaļu no ieplānotās 200 000 dolāru (147 780 eiro) summas. Blinds paredz, ka lielākā atbalstītāju aktivitāte vēl ir tikai priekšā, jo ASV iedzīvotāji, kas ir ierīces galvenais noieta tirgus, modīšoties tikai ap plkst.20 pēc Latvijas laika.

Jau ziņots, ka "JIC biznesa inkubatora" uzņēmums SIA "Helico Aerospace Industries" radījis pasaulē pirmo pašsekojošo bezpilota lidaparātu "AirDog" un no šodienas uzsāk tā pārdošanas kampaņu ASV vietnē "Kickstarter", informēja Blinds.

Latvijas uzņēmums SIA "Helico Aerospace Industries", kas nodarbojas ar bezpilota lidaparātu tehnoloģiju attīstīšanu, nācis klajā ar savu pirmo produktu - bezpilota lidaparātu "AirDog", kas autonomi seko sportistam un filmē to ar "GoPro" sporta kameru. Šis ir pirmais šāda veida produkts pasaulē, kas nodrošina pilnvērtīgu bezpilota sekošanas un filmēšanas funkciju vienlaicīgi.

SIA "Helico Aerospace Industries" dibināts 2012.gada jūnija beigās, uzņēmuma īpašnieks ir SIA "Innovatio Capital", liecina "Firmas.lv" informācija. Pērn uzņēmums strādājis ar 43 504 eiro apgrozījumu. Kompānijā darbojas inženieru, uzņēmēju, aviācijas un programmēšanas ekspertu komanda, ko vieno un aizrauj aktīvs dzīvesveids un ekstrēmie sporta veidi. Uzņēmums atrodas Rīgā un nodarbina 15 darbiniekus.
SIA "Innovatio Capital" īpašnieki ir "MSN Holdings" (39%), SIA "Rosenthal Investments" (37%) un SIA "JS Investments". Kompānijas vienīgais valdes loceklis ir Rozentāls. SIA "Innovatio Capital" pieder arī SIA "Gimbex".

Saskaņā ar "Firmas.lv" datu bāzi "MSN Holdinga" īpašnieki līdzīgās daļās ir Jūlija Jerņeva, Gints Vilgerts, Edgars Koškins un Debora Pāvila.

"JIC biznesa inkubators" strādā ar uzņēmumiem Jelgavā, Dobelē, Aizkrauklē un Jēkabpilī. Viņu inkubējamo uzņēmumu vidū ir tādi atpazīstamību guvuši uzņēmumi kā bezpilota lidaparātu ražotne "UAVFactory", e-pasta mārketinga sistēma "Mailigen", bērnu biezeņi "Rūdolfs", bioloģiskie saldumi "BiographOrganicSweets", bērnu dizaina mēbeles "KUKUU", dabīgā kosmētika "KivviCosmetics", dabīgie koksnes apdares līdzekļi "PaintEco" un citi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!