Foto: PantherMedia/Scanpix
Norvēģijas finanšu kompānija "B2Holding" iegādājusies "Ultimo", lielāko Polijas uzņēmumu, kas nodarbojas ar parādsaistību portfeļu iegādi un parādu piedziņu.

"Ultimo" kļūs par "B2Holding" uzņēmumu grupas sastāvdaļu, ko Latvijā un Baltijas valstīs pārstāv uzņēmumi "B2Kapital", "Creditreform Latvija", "Creditreform Lietuva", "Creditreform Eesti" un "OK Incure". "B2Holding" atbalstīs "Ultimo" ar piekļuvi ievērojamam finanšu kapitālam, nozares pieredzi un stratēģisko partnerību, kas ļaus tam sekmīgi konkurēt visā Austrumeiropas reģionā, teikts "B2Holding" paziņojumā medijiem.

"B2Holding" iegādājās "Ultimo" no starptautiskā investīciju fonda "Advent International" un mazākuma akcionāriem, kas investēja "Ultimo" grupā 2006.gada oktobrī, saskatot tajā potenciālu un zināšanas par parādu piedziņas tirgu Polijā, profesionālu personālu un uzņēmuma vadību. Ar "Advent" palīdzību "Ultimo" sasniegusi vadošo pozīciju parādu iegādes un piedziņas tirgū Polijā. Līdz šim uzņēmums ir atguvis parādsaistības vairāk nekā 1,5 miljardu Polijas zlotu (360 miljonu eiro) apjomā un sadarbojies ar vairāk nekā diviem miljoniem debitoru, piedāvājot viņiem pielāgotus parādu atmaksas risinājumus.

"B2Holding" informē, ka tagad "Ultimo" ir spēcīgs, neatkarīgs uzņēmums, sagatavots tālākai izaugsmei citos Centrāleiropas valstu tirgos, kas specializējas nenodrošināto un patēriņa kredītu parādu iegādē, ar uzsvērti ētisku pieeju globālajai parādu problēmai un katram individuālajam debitoram. 2013.gadā "Ultimo" noslēdza lielāko "slikto" patēriņa kredītu parādu portfeļa darījumu Polijas tirgū, kas nostiprināja tā vadošo pozīciju Polijas parādu piedziņas nozarē. Turpmāku intensīvu attīstību tik liela mēroga uzņēmumam var sniegt tikai investors ar spēcīgām biznesa zināšanām un pieredzi finanšu nozarē, un par šādu investoru "Ultimo" izvēlējies "B2Holding".

""Advent" atbalsts mums palīdzēja kļūt par vienu no vadošajiem spēlētājiem Polijas parādu portfeļu iegādes un piedziņas tirgū pēdējo gadu laikā, bet ar "B2Holding" mēs plānojam sākt strauju pārrobežu izaugsmi citos Centrāleiropas valstu tirgos," paziņojumā medijiem raksta "Ultimo" valdes priekšsēdētāja Anna Gaveska.

"B2Holding" savukārt ar tāda partnera kā "Ultimo" iegūšanu cer ievērojami paplašināt savu darbību reģionā.

"B2Kapital" valdes loceklis un "B2Holding" Baltijas reģionālais pārstāvis Gints Vīns paziņojumā medijiem atzīmē, ka līdz ar "Ultimo" iegūšanu Polijā "B2Holding" ir kļuvis par vienu no desmit lielākajiem Eiropas parādu piedziņas uzņēmumiem, kas darbojas vairākās valstīs un reģionos Ziemeļvalstu, Baltijas valstu, Centrālās un Austrumeiropas tirgos. "B2Holding" turpinās nostiprināt savas pozīcijas arī Baltijas valstīs ar turpmāku dalību parādu iegādes un piedziņas procesā no finanšu un nefinanšu nozarēm.

"B2Holding" uzņēmuma galvenā mītne atrodas Oslo, Norvēģijā. Uzņēmums līdz šim ir bijis pārstāvēts Ziemeļvalstu un Baltijas valstu tirgos.

Darījums ar "Ultimo" par vairāk nekā 760 darbiniekiem palielinās "B2Holding" darbinieku skaitu, "B2Holding" darbības teritorija tiks paplašināta līdz astoņām valstīm un tās iegādāto "slikto" parādu portfeļu vērtība tiks palielināta par vairāk nekā 550 miljoniem eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!