Somijas un Baltijas valstu ātrās ēdināšanas ķēde "Hesburger" jūlijā plāno atvērt vairākas jaunas ēstuves Rīgā, biznesa portālam "Nozare.lv" atklāj "Hesburger" attīstības direktore Baltijas valstīs Ieva Salmela.

Viņa norāda, ka šī gada jūlijā "Hesburger" svin desmit darba gadu jubileju Latvijas tirgū. Pirms desmit gadiem tika atvērts pirmais "Hesburger" restorāns Latvijā - tirdzniecības centra "Olimpia" telpās.

"Jūlijs ir mūsu jubilejas mēnesis, un tā laikā plānojam vairāku jaunu ēstuvju atvēršanu Rīgā," atzīmē Salmela, piebilstot, ka viena no jaunajām ēstuvēm atradīsies Merķeļa ielā, netālu no Rīgas cirka ēkas.

Par atvēršanas laiku "Hesburger" pārstāvji informēs atsevišķi, kolīdz ēstuvju telpas būs pieņemtas ekspluatācijā. Tad arī uzņēmuma pārstāvji pastāstīs par jauno ēstuvju platību, ieguldītajām investīcijām un jauno darbavietu skaitu.

Patlaban Latvijā ir 38 "Hesburger" ēstuves - 17 no tām ir Rīgā, bet 21 - lielākajās reģionu pilsētās. Lielākajās reģionu pilsētās - Liepājā, Jelgavā, Valmierā un Daugavpilī - katrā ir divas "Hesburger" ēstuves.

Baltijas valstu kopējais "Hesburger" pārdošanas apjoms 2012.gadā sasniedza 41 miljonu eiro, salīdzinot ar 2011.gadu, palielinoties par aptuveni 40%. Latvijas ēstuvju pārdošanas apjoms 2012.gadā palielinājās par 8%, sasniedzot 15,5 miljonus eiro.

Kā ziņots, 2013.gadā "Hesburger" apgrozījums Latvijā pieaudzis par 11%, sasniedzot 17,2 miljonus eiro. Kopējais "Hesburger" pārdošanas apjoms pērn visās Baltijas valstīs bijis 45,5 miljoni eiro, no tiem 18 miljoni eiro ir apgrozījums Igaunijā un 10,3 miljoni eiro - Lietuvas tirgū. Savukārt "Hesburger" investīcijas Baltijas reģionā pagājušajā gadā ir desmit miljoni eiro, no tiem 3,7 miljoni eiro investēti Latvijas tirgū.

Kā liecina "Firmas.lv", ķēdi "Hesburger" Latvijā pārvalda 25 uzņēmumi, kas pieder SIA "Rigaburger". Savukārt "Rigaburger" pilnībā pieder Somijas kompānijai "Hes-Pro (Finland) Oy".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!