Foto: DELFI

Auto pretaizdzīšanas sistēmu ražotājs SIA "Autonams" vērsies tiesā pret apsardzes kompāniju SIA "GSM Apsardze" par negodīgu konkurenci un zīmola nelikumīgu izmantošanu, kā arī par nekvalitatīvu pakalpojumu nodrošināšanu, portālu "Delfi" informē uzņēmuma valdes loceklis Edvīns Panders.

Viņš skaidro, ka šo darbību rezultātā ierosināti divi civilprocesi Rīgas apgabaltiesā un Rīgas Pilsētas Centra Rajona tiesā.

Panders uzsver, ka autoparka uzraudzība pašlaik ir strauji augoša biznesa niša ne tikai Latvijā, bet visā pasaulē.

"Bijušais sadarbības partneris ne tikai pārņēmis uzņēmuma datu bāzi un vēsturiskos datus, izmanto "Autonama" izstrādāto "know-how", bet arī izplata apmelojošus paziņojumus mūsu klientiem. Acīmredzams, ka reiderisms Latvijā ir grūti izskaužama parādība, kas tagad ar "Autonama" precedentu "pakāpies" jaunā līmenī, un varam runāt par digitālo reiderismu," viņš uzskata.

"Autonams" Latvijas tirgū nodrošina automašīnu papildaprīkojumu, kā arī ieviesis autoparku uzraudzības sistēmu "Skybrake". Pašlaik kompānija saskaroties ar pārsteidzoši negodīgām un nelikumīgām darbībām no bijušā sadarbības partnera "GSM Apsardze" puses, kas, iespējams, mēģina ienākt Latvijas tirgū ar negodīgas konkurences paņēmieniem. Proti, mēģinot "pārņemt" "Autonama" klientu datubāzi un klientu vēsturiskos datus, lai turpmāk piedāvātu "Autonama" nodrošinātos pakalpojumus, nelikumīgi izmantojot zīmolu "Skybrake".

Kompānija informē, ka "GSM Apsardze", kuras īpašnieks ir Igaunijas pilsonis, pērn nopirka daļu Latvijas kompānijas "Jāņa Sēta", kas savukārt nodrošināja digitālo karšu pakalpojumus, ar kuru "Autonams" bija noslēdzis līgumu par datu bāzes uzturēšanu un programmas apkalpošanu autoparku uzraudzības sistēmai.

Tādējādi "GSM Apsardze" automātiski piekļuva "Autonama" klientu vēsturiskajiem datiem bez saskaņošanas. "Autonams" nolēma pārtraukt sadarbību ar apsardzes kompāniju, jo netika panākta vienošanās par līguma nosacījumiem, kā arī netika nodrošināta pakalpojumu kvalitāte. Tomēr "GSM Apsardze" paturējis "Autonama" klientu datus un turpina piedāvāt tirgū savus pakalpojumus ar Autonams piederošo zīmolu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!