Foto: Publicitātes foto

Nākamnedēļ tiks sākta Ventspils brīvostas pārvaldes kuģu stāvēšanas piestātnes jeb tā dēvētās Ziemas ostas rekonstrukcija. 2,29 miljonus eiro vērtais līgums par būvdarbu veikšanu noslēgts ar atklātā konkursa uzvarētāju - pilnsabiedrību "LNK Industries Group", informēja Ventspils brīvostas sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Ieviņa.

Rekonstrukcijas projekts paredz kapitāli remontēt piestātnes hidrotehniskās konstrukcijas, kā arī labiekārtot piegulošo teritoriju. Piestātnes teritorijas labiekārtošanā tiks izmantotas formas, kas simbolizēs jūras viļņus. To konstrukciju veidos betona atbalsta sienas ar speciālu faktūru, kas pildītas ar kaltā granīta bruģi.

Piestātnes blakus esošajā teritorijā paredzēts izbūvēt stāvvietu 39 automašīnām.

Rekonstrukciju plānots paveikt septiņu mēnešu laikā. 85% no rekonstrukcijas izmaksām segs Eiropas Savienības Kohēzijas fonds.

Pilnsabiedrība "LNK Industries Group" ar Ventspils brīvostas pārvaldi jau iepriekš sadarbojusies vairākos vērienīgos projektos, veicot Ventspils brīvostas 1.muliņa demontāžu un 12.piestātnes būvniecību, bet Ventas tilta rekonstrukciju veica LNK grupas uzņēmums AS "Latvijas tilti".

Vietu Ventspilī, Krišjāņa Valdemāra ielā 6, kur mūsdienās stāv Ventspils brīvostas pārvaldes flotes kuģi, sauc arī par Veco zvejas ostu, Ziemas ostu vai Vintrāfenu.

Iespējams, jau Livonijas ordeņvalsts un Kurzemes un Zemgales hercogistes laikā šī vieta izmantota kā kuģu patvērums ziemas laikā. 19.gadsimta beigās tur izbūvēta zvejas osta. Mūsdienās tā ir piestātne Ventspils brīvostas pārvaldes naftas savācējkuģiem, gultnes dziļuma mērīšanas kuģim "Skauts", ūdenslīdēju kuģim "Neptūns", ekskursiju kuģim "Hercogs Jēkabs". Vēl tur ir vieta diviem krasta apsardzes kuģiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!