Foto: DELFI
Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa piektdien noraidīja žurnāla "Ir" izdevēja "Cits medijs" pieteikumu par aktīvu apķīlāšanas atcelšanu, portāls "Delfi" uzzināja tiesā.

Žurnāls vērsās tiesā, lūdzot atcelt 22 979 eiro apķīlājumu, kas ir kā papildus nodrošinājums strīdā ar maksātnespējas procesa administratoru Māri Sprūdu. Tiesnese Una Melameda piektdien prasību noraidīja, atstājot spēkā aktīvu apķīlājumu.

Tiesā portālam "Delfi" norādīja, ka lietā neesot mainījušies faktiskie apstākļi un nav iesniegts nekas, kas varētu būt pat pamatu kontu ķīlas atcelšanai.

Jau vēstīts, ka civillieta pēc Sprūda prasības par goda un cieņas aizskaršanu ierosināta 2012.gada decembrī, taču tiesa pusotra gada laikā joprojām nav sākusi tās izskatīšanu pēc būtības.

Rīgas Centra rajona tiesa tiesnese Sandra Meliņa iepriekš lēmumu par "Cits medijs" naudas un mantas apķīlāšanu 22 979 eiro apmērā pieņēmusi, apmierinot Sprūda pieteikumu par prasības nodrošināšanu civillietā, kurā pazīstamais maksātnespējas administrators šo summu norādījis kā vēlamo kompensāciju, vēršoties pret žurnāla "Ir" publikāciju "Maksātnespējas ķēķis".

Iepriekš Sprūds bija iesniedzis pieteikumu, vēloties palielināt morālā kaitējuma kompensācijas prasību par 12 900 eiro. Tagad prasības kopsumma sasniedz jau 35 879 eiro.

Paralēli prasības summas palielināšanai Sprūds attiecīgi iesniedza pieteikumu par prasības nodrošināšanu. Tiesa 14.augustā pieņēma lēmumu par prasības nodrošināšanas noraidīšanu.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!