Foto: DELFI
Augustā apmeklētākais Latvijas interneta resurss no datoriem bijis portāls "Delfi", tādējādi nostiprinot jūlijā izcīnītās līderpozīcijas tirgū un attālinoties no tuvākā sekotāja "Inbox.lv", liecina starptautiskā interneta izpētes un konsultāciju uzņēmuma "Gemius" dati.

Augusts bijis veiksmīgs arī portālam "Lsm.lv", kas sasniedzis savu auditorijas rekordu un pirmo reizi iekļuvis 25 populārāko interneta vietņu topā. Tiesa gan, auditorijas lielums augustā samazinājies lielākajai daļai portālu, informē "Gemius" pārstāve Elīna Platonova. 

Ievērojamāko lietotāju skaita pieaugumu augustā spējis panākt recepšu portāls "Receptes.lv", kura auditorija augusi par 22%, tādējādi ļaujot portālam atgriezties topā un ieņemt 22.vietu. Tikmēr auditorijas rekordu augustā sasniedzis un topa 25.vietā pirmo reizi ienācis Latvijas Televīzijas un Latvijas Radio vienotais ziņu portāls "Lsm.lv" - portālu augustā apmeklējuši 103 tūkstoši lietotāji, kas ir par 20% vairāk nekā mēnesi iepriekš.

"Lsm.lv" interneta platformu direktors Voldemārs Oliņš portāla ienākšanu Latvijas interneta lapu Top 25 pamato kā faktiskās apvienošanās rezultātu: "Portāls "Lsm.lv" piedāvā ne tikai ziņas un Latvijas Televīzijas veidotās publikācijas, bet arī iespēju apmeklēt Latvijas Radio lapas, ko portāla lietotāji ar interesi izmanto. Arī aktīvā darbība sociālajos medijos ir nesusi vēlamos rezultātus."

Topa līderpozīciju kopš jūlija saglabā ziņu portāls "Delfi.lv", ko augustā apmeklējuši 710 100 lietotāji. Otrajā vietā ierindojas "Inbox.lv" ar 700 600 apmeklētājiem, bet trešajā – "Tvnet.lv/Apollo.lv" ar 684 100 lietotāju auditoriju. Ja jūlijā "Inbox.lv" no "Delfi.lv" šķīra četri tūkstoši lietotāju, tad augustā pirmo vietu no otrās šķir nepilni 10 tūkstoši lietotāju.

Auditorijas kritums augustā novērots lielākajai daļai no 25 lasītākajām interneta lapām, taču būtiskāk tas skāris laika prognožu vietni "Gismeteo.lv" (-10%) un uzziņu portālu "1188.lv" (-10%). Līdz ar "Receptes.lv" un "Lsm.lv" ienākšanu, augusta populārāko interneta mājas lapu sarakstu atstāj failu apmaiņas un glabāšanas vietne "Failiem.lv" un ģimenes un dzīvesveida portāls "Brivbridis.lv".

Augusta Top 25 veidots, balstoties uz 15-74 gadus vecas auditorijas lielumu interneta lapās, kas tās apmeklējuši, pieslēdzoties internetam no Latvijas teritorijas, izmantojot datorus. "GemiusAudience" pētījums tiek veikts, balstoties uz sarežģītu un mūsdienīgu metodoloģiju, kas nodrošina iespēju konstatēt reālo apmeklētāju skaitu, nevis sīkdatnes ("cookies") vai IP adreses.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!