Foto: Shutterstock
Dzērienu ražotājs SIA "Cido grupa" šogad ir apdrošinājusi produkcijas piegādes 14 pircējiem Krievijā, Baltkrievijā un Ukrainā par kopumā 1,23 miljoniem eiro, līdz ar to nodrošinot eksportu uz paaugstinātā riska valstīm laikā, kad tajās valda nestabilitāte un notikumu neprognozējamība, informēja uzņēmuma pārstāve Inese Lielpinka.

"Šajos tirgos pārdošanas apjomi veido aptuveni 15% no uzņēmuma eksporta. Lai samazinātu piegāžu riskus, jau kopš 2011.gada izmantojam iespēju apdrošināt eksportu. Šogad Garantiju aģentūra izsniegusi eksporta garantijas uzņēmumam par 14 pircējiem," norādīja Lielpinka.

Viņa arī atzina, ka garantijas ir veiksmīgs valsts atbalsta veids, kas ļauj attīstīt eksportu uz paaugstināta riska tirgiem. Eksporta kredīta garantijas palīdz uzsākt sadarbību arī ar jauniem klientiem, neprasot tiem priekšapmaksu par produkcijas piegādēm.

"Garantijas ļauj turpināt darboties Austrumu virzienā un kāpināt eksporta apjomus arī laikā, kad citkārt ģeopolitiskie notikumi liktu būt piesardzīgiem un samazināt riskus. Ja netiktu izsniegtas valsts garantijas uz Ukrainu, visticamāk, mēs uz šo tirgu šobrīd neeksportētu produkciju," atzina uzņēmuma pārstāve.

"Cido grupa" uz Ukrainu, Krieviju un Baltkrieviju eksportē galvenokārt sulas, nektārus un sulu dzērienus.

Garantiju aģentūra eksporta kredīta garantijas izsniedz kopš 2009.gada. Tās tiek sniegtas 90% vērtībā no darījuma summas un tikai darījumiem uz trešo valstu tirgiem, kas tradicionāli ietver lielākus riskus. Maksimālais garantijas limits uz vienu ārvalstu pircēju ir viens miljons eiro.

Kā ziņots, "Cido grupa" pērn strādājusi ar 13% apgrozījuma un 23% peļņas pieaugumu, līdz ar to pagājušais gads izvērties par vienu no veiksmīgākajiem uzņēmuma pastāvēšanas vēsturē. "Cido grupas" apgrozījums pērn bijis 55,91 miljons eiro, bet peļņa - 2,42 miljoni eiro.

"Cido pārtikas grupa" dibināta 1994.gadā. 2006.gadā, apvienojoties ar SIA "Cido logistika", tās nosaukums tika mainīts uz SIA "Cido grupa". Kopš 2004.gada "Cido pārtikas grupa" ir Dānijas AS "Royal Unibrew" grupas uzņēmums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!