Foto: Shutterstock

Lielākā daļa jeb teju 67% Latvijas uzņēmēju atzinuši, ka viņu uzņēmumu darbību Krievijas noteiktais tirdzniecības embargo uz Eiropas Savienību nav ietekmējis. 22% uzņēmēju atklāj, ka ir izjutuši nelielu negatīvu embargo ietekmi, savukārt 8% uzsver, ka ir izjutuši lielu negatīvu ietekmi, liecina jaunākais "Citadele Index" pētījums.

Tikai 1% uzņēmēju atzinuši, ka sankcijām bijusi neliela pozitīva ietekme.

Krievijas noteiktais embargo visbiežāk negatīvi ietekmējis mazos uzņēmumus. Kopumā negatīvu ietekmi izjutuši 33% mazo uzņēmumu, no kuriem lielu negatīvu ietekmi izjutuši 8%, bet 25% aptaujāto – nelielu negatīvu ietekmi. Vismazāk embargo ir jutuši lielie uzņēmumi, 74% no tiem atzinuši, ka embargo tos nav ietekmējis, 14% - izjutuši nelielu negatīvu ietekmi, 3% - lielu negatīvu ietekmi, savukārt tikpat daudz jeb 3% izjutuši lielu pozitīvu ietekmi un 6% - nelielu pozitīvu ietekmi.

Analizējot sniegtās atbildes atkarībā no nozares, embargo negatīvo ietekmi visbiežāk izjutuši tirdzniecības jomā strādājošie uzņēmumi – 29% norādījuši, ka izjutuši nelielu ietekmi un 8%, ka lielu.

Pakalpojumu sniedzēji retāk norādījuši, ka izjutuši embargo negatīvo ietekmi – 20% izjutuši nelielu, 8% lielu negatīvu ietekmi. Līdzīgi norādījuši ražošanas uzņēmumi – 19% izjutuši nelielu, 7% lielu ietekmi. Visretāk par embargo negatīvo ietekmi ir norādījuši būvniecības uzņēmumi – 16% izjutuši nelielu, 4% lielu ietekmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!