Foto: LETA
Sakarā ar metālapstrādes un metālu vairumtirdzniecības uzņēmumu "Severstal Russian Steel'' divīzijas distribūcijas tīkla attīstību visu piecu tajā ietilpstošo uzņēmumu nosaukums turpmāk būs "Severstal Distribution'', informēja ''Severstaļlat'' pārstāve Olga Ņesterova.

Distribūcijas tīkla uzņēmumi tika dibināti dažādos laikos un dažādās valstīs, taču tos visus vieno kopīgs mērķis - publiskās AS "Severstaļ'' metālprodukcijas efektīva virzīšana mērķa tirgos. Turpmāk visus tīkla uzņēmumus vienos nosaukums "Severstal Distribution'', bet NVS valstīs tiks izmantota nosaukuma versija krievu valodā.

"Nepilnu divu gadu laikā kopš distribūcijas tīkla dibināšanas esam veikuši rūpīgu biznesa procesu analīzi mūsu uzņēmumos, un, balstoties uz labākām praksēm, izveidojuši darba standartu visos piecos uzņēmumos. Īstenotās izmaiņas un pastāvīga tirgus analīze ir pamats, uz kā balstās mūsu piedāvājums klientiem, kas sastāv no metālprodukcijas un klienta vēlmēm atbilstošiem saistītajiem pakalpojumiem,'' sacīja "Severstal Russian Steel'' divīzijas distribūcijas tīkla vadītājs, SIA "Severstal Distribution'' valdes priekšsēdētājs Andrejs Aleksejevs.

"Severstal Russian Steel'' divīzijas distribūcijas tīklā ietilpstošo uzņēmumu nosaukumu un organizatoriski tiesisko formu maiņa nekādā veidā neietekmē uzņēmumu saistības attiecībā pret darbiniekiem, klientiem un partneriem, kā arī nav nepieciešama esošo līgumu pārslēgšana. Nosaukumu maiņa nav saistīta ar izmaiņām uzņēmumu dalībnieku sastāvā.

Distribūcijas tīkla uzņēmumu jauno nosaukumu reģistrāciju plānots veikt to atrašanās vietas valstīs laikā no 2014.gada decembra līdz 2015.gada janvārim. Pēc jauno nosaukumu reģistrēšanas visi uzņēmumu līgumpartneri tiks informēti par saistītajām izmaiņām.

AS "Severstaļlat" ir dibināta 1992.gadā. Uzņēmuma galvenās darbības sfēras ir metinātu cauruļu ražošana un rūpnieciskā metālapstrāde, kā arī metālprodukcijas tirdzniecība. Uzņēmumam pieder meitasuzņēmums Polijā - tirdzniecības un ražošanas uzņēmums "Severstallat Silesia". 2013.gada "Severstaļlat" uzņēmumu grupas pārdošanas apjoms sasniedza 366 000 tonnu.

AS "Severstaļlat" apgrozījums 2013.gadā palielinājies par 16%, sasniedzot 198,37 miljonus eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. 2012.gadā uzņēmuma apgrozījums bija 171,87 miljoni eiro. Pērn "Severstaļlat" guva 4,13 miljonu eiro peļņu, un tā ir vairāk nekā četras reizes lielāka nekā 2012.gadā gūtā 964 688 eiro peļņa.

AAS "Severstaļ" ir viens no pasaulē lielākajiem vertikāli integrētajiem tēraudliešanas un kalnrūpniecības uzņēmumiem ar aktīviem Krievijā un ASV, kā arī Ukrainā, Latvijā, Polijā, Itālijā, Libērijā un Brazīlijā. 2013.gadā uzņēmuma ieņēmumi bija mērojami 13,312 miljardos ASV dolāru (9,94 miljardos eiro), bet EBITDA rādītājs sasniedza 2,063 miljardus ASV dolāru (1,54 miljardus eiro). Uzņēmumā saražotā tērauda apjoms 2013.gadā sasniedza 15,7 miljonus tonnu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!