Foto: Shutterstock

Viens no lielākajiem Ķīnas pārtikas ražošanas uzņēmumiem "Bright Food" izrādījis interesi investēt saldējuma un piena produktu uzņēmējdarbībā, kā arī Latvijas lauksaimniecības produktu ražošanā, pavēstīja Zemkopības ministrijas (ZM) sabiedrisko attiecību speciāliste Viktorija Kalniņa.

Viņa pastāstīja, ka zemkopības ministrs Jānis Dūklavs otrdien Rīgā tikās ar Ķīnas vēstnieku Latvijā Janu Guocjanu (Yang Guoqiang ), lai pārrunātu iespējas eksportēt Latvijas pārtikas produktus uz Ķīnu.

Zemkopības ministrs vēstnieku informēja par aktualitātēm lauksaimniecības nozarē Latvijā, kā arī pārrunāja abu valstu turpmākās sadarbības iespējas, tajā skaitā tirdzniecības jomā. Amatpersonas sprieda par iespējām veicināt Latvijā ražotās lauksaimniecības produkcijas eksportu uz Ķīnu.

Ministrijā informēja, ka viens no lielākajiem Ķīnas pārtikas ražošanas uzņēmumiem "Bright Food" ir izrādījis interesi investēt saldējuma un piena produktu uzņēmējdarbībā, kā arī Latvijas lauksaimniecības produktu ražošanā. Ķīnas vēstnieks tikšanās laikā informēja, ka "Bright Food" ir plaša pārtikas grupa, kura aptver mūsdienu lauksaimniecību, pārtikas pārstrādes un ražošanu pilnu ciklu.

Tāpat tikšanās laikā puses pārrunāja 12.janvārī plānoto Šanhajas amatpersonu un uzņēmēju delegācijas vizītes norisi Rīgā, kuras laikā paredzēts pārrunāt Latvijā vadošā piena pārstrādes uzņēmuma "Food Union" interesi eksportēt piena produktus uz Ķīnu, kā arī sadarboties ar Ķīnas uzņēmējiem produktu ražošanā.

Pērn desmit mēnešos no Latvijas uz Ķīnu eksportēti lauksaimniecības, pārtikas un zivsaimniecības produkti par kopējo vērtību 5,2 miljoni eiro. Galvenais produkts, ko Latvija pastāvīgi eksportē uz Ķīnu, ir mellenes, kā arī citas saldētas ogas. kas aizvadītā gada desmit mēnešos veidoja 79,6% jeb 4,2 miljonus eiro no kopējās lauksaimniecības, pārtikas un zivsaimniecības produktu eksporta vērtības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!