Autoceļa A9 Rīga (Skulte) - Liepāja posma no 39,135. līdz 60,150. kilometram segas rekonstrukciju par 8,093 miljoniem eiro veiks būvkompānija "Strabag", liecina Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) mājaslapā publicēta informācija.

Latvijas ceļu apsaimniekotāja "Latvijas Valsts ceļi" (LVC) izsludinātā konkursā par konkrētā ceļa posma rekonstrukciju kopumā pieteicās pieci pretendenti un "Strabag" piedāvājums bijis par viszemāko cenu.

Tāpat publiskotā informācija liecina, ka atbilstoši IUB lēmumam "Strabag" ir atzīts par konkursa uzvarētāju pēc atkārtotas pretendentu piedāvājumu izvērtēšanas.

LVC konkursu minētā autoceļa A9 Rīga (Skulte) - Liepāja posma rekonstrukcijai izsludināja 2014.gada jūlijā, bet augusta beigās nolēma konkursu pārtraukt, taču piegādātāju apvienība "Matthai ceļu būve" apstrīdēja minēto lēmumu un, izskatot iesniegto sūdzību, IUB nolēma atcelt lēmumu par iepirkuma procedūras pārtraukšanu.

"Strabag" ir dibināts 1993.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 1,423 miljoni eiro, un tā lielākais īpašnieks ir Vācijas kompānija "Strabag AG" (82,08%).

LVC izveidoti 2004.gada nogalē un pieder valstij. Uzņēmums pārvalda valsts autoceļu tīklu, administrē valsts autoceļu tīkla finansējumu un organizē iepirkumus valsts vajadzībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!