Foto: Publicitātes foto
Jaunās viesnīcas būvei Vecrīgā līdzās Melngalvju namam atļauja pagaidām nav dota, informē Rīgas pilsētas būvvaldes sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Ilze Žūka.

Lai viesnīcas attīstītājs varētu iesniegt būvprojektu, ir jāgaida sabiedriskās apspriešanas rezultāti. "Pašreizējais normatīvais regulējums paredz, ka būvprojektu minimālā sastāvā drīkst iesniegt būvvaldē tikai pēc lēmuma par koku ciršanu saņemšanas. Tikai pēc tās saņemšanas, attīstītājs varēs būvvaldē iesniegt būvprojektu minimālā sastāvā," skaidroja Žūka.

Sabiedriskajā apspriešanā par koku izciršanu Rīgā līdzās Melngalvju namam, kas norisinājās no pērnā gada 16.decembra līdz šā gada 6.janvārim, saņemti 65 viedokļi. Pēc Žūkas teiktā, iesniegtie viedokļi ir gan pozitīvi, gan negatīvi, gan daļēji atbalstoši. Šobrīd dati tiek apkopoti.

Tostarp Žūka norādīja, ka viesnīcas būves publiskās apspriešanas rezultāti, kur tika saņemti vairāk nekā 500 viedokļu, tiks publiskoti tikai pēc atļaujas izsniegšanas.

Vecrīgā, Grēcinieku ielā 25, līdzās Melngalvju namam iecerēts būvēt viesnīcu. Būvniecību ierosinājusi Lietuvas kompānija "Nevertel", savukārt projektētājs ir Latvijas uzņēmums "Arhis Arhitekti". Viesnīcas ēkas jaunbūves projekts tiek izstrādāts, balstoties uz 2007.gada organizētā un realizētā atklātā arhitektūras metu konkursa rezultātiem, kam sekoja skiču projekta izstrāde, kas 2008.gadā saskaņota ar Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekciju un Rīgas būvvaldi. Pašreizējais projekts ir tiešs iepriekšējā projekta turpinājums, saglabājot iepriekš saskaņotā skiču projekta principiālos arhitektoniskos un telpiskos apmēru un fasāžu risinājumus.

Apbūvei paredzētā zemesgabala platība ir 1022 kvadrātmetri.

Tāpat ziņots, ka kultūras ministre Dace Melbārde lūgusi Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijai sniegt eksperta viedokli par iecerētās viesnīcas ēkas atbilstību starptautiskajiem mantojuma saglabāšanas principiem un Rīgas vēsturiskā centra saglabāšanas un attīstības politikai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!