Foto: LETA
Lai nepazustu uz pārējo fona, Latvijas uzņēmēji liek lietā savu radošo prātu, dodot saviem uzņēmumiem pēc iespējas interesantākus nosaukumus, apkopojot pērn reģistrēto uzņēmumu nosaukumus, secina "Lursoft".

Radošie prāti nav koncentrēti tikai kādā noteiktā reģionā, jo pērn reģistrēti uzņēmumi ar interesantiem nosaukumiem gan Latvijas lielākajās pilsētās, gan novados, informē "Lursoft" Komunikāciju vadītāja Indra Jansone.

Viņa skaidro, ka, spriežot pēc jaunreģistrēto kompāniju nosaukumiem, pagājušā gada janvārī Rīgā iestājies "Sudraba laikmets", savukārt Ventspilī dzīvo lidojuši suņi ("Flying Dogs"). Kāds cenšas apgalvot, ka "Viss labi", bet vēl kādam kaklā iesprūdis "Māra kumoss". Savukārt februārī "Tieši laikā" piedzīvots "Laimes brīdis", jo "Viss ir bumbās".

"Lursoft" pieļauj, ka atsevišķos gadījumos savdabīgie nosaukumi arī skaidri vēsta to, kādā nozarē uzņēmums iecerējis darboties. Tā, piemēram, Carnikavas novadā pērn reģistrēta SIA "Divkāršais ieraksts", kas vedina domāt, ka uzņēmums savu nākotni iecerējis saistīt ar grāmatvedības pakalpojumu sniegšanu, savukārt SIA "Gaļas eksperts" Rīgā klientiem piedāvās tikai pašus izsmalcinātākos un kvalitatīvākos gaļas izstrādājumus. Tiesa gan, daudzi nosaukumi par darbības jomu neko neatklāj, piemēram, SIA "Kling klang" no Priekuļu novada vai arī SIA "Kas tas" no Rīgas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!