Foto: DELFI

AS "Latvenergo" koncerna ieņēmumi 2014.gadā ir bijuši 1,010 miljardi eiro, bet peļņa 29,7 miljoni eiro. Ja apgrozījums saglabājies iepriekšējā gada līmenī, tad peļņa ir krietni samazinājusies, liecina koncerna nerevidētie 2014. gada rezultāti.

2013.gadā uzņēmuma apgrozījums bija 1,099 miljardi, bet peļņa - 46,1 miljons eiro.

"Latvenergo" koncerna ieņēmumu samazinājumu noteica izmaiņas finanšu rezultātu uzskaites principos līdz ar AS "Enerģijas publiskais tirgotājs" darbības uzsākšanu no 2014.gada 1.aprīļa, un tādēļ koncerna peļņas vai zaudējumu aprēķinā vairs nav atspoguļojami norēķini par obligāto iepirkumu.

Savukārt peļņas rādītāju kritumu noteica ievērojami mazāka Daugavas HES izstrāde, turklāt Latvenergo koncerna negūtie ieņēmumi no elektroenerģijas pārdošanas par regulēto tarifu Latvijā 2014.gadā novērtēti 48,2 miljonu eiro apmērā.

2014.gadā "Latvenergo" ir saglabājis elektroenerģijas pārdošanas līdera pozīciju Baltijā. Koncerna tirgus daļa ir 35% no kopējā Baltijas elektroenerģijas tirgus.

Mazumtirdzniecības klientiem Baltijā uzņēmums pārdevis 8688 GWh elektroenerģijas, kas ir par 9% vairāk nekā gadu iepriekš. Visbūtiskākais pārdotās elektroenerģijas apjoma pieaugums ir ārpus Latvijas – Lietuvā un Igaunijā, kur tas palielināts gandrīz uz pusi salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu.

Savukārt klientu skaits kaimiņvalstīs ir palielinājies par vairāk nekā piekto daļu un 2014. gada beigās sasniedz aptuveni 34 000. Kopumā Lietuvā un Igaunijā pārdotās elektroenerģijas apjoms sasniedz 3053 GWh, kas ir gandrīz divas reizes lielāks nekā konkurējošo elektroenerģijas tirgotāju pārdošanas apjoms Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!