Foto: LETA
Liepājas tiesa ceturtdien pasludināja spriedumu Lietuvā reģistrētas kompānijas "Torlina" prasībā pret maksātnespējīgo Liepājas metalurģijas uzņēmumu "Liepājas metalurgu", nolemjot par labu "Torlina" no "Liepājas metalurga" piedzīt 2,108 miljonus eiro, pastāstīja tiesas pārstāve Inta Kurpa.

Tiesa "Torlina" prasību par 3,405 miljonu eiro parāda piedziņu no "Liepājas metalurga" apmierināja daļēji, nospriežot piedzīt parādu 2,087 miljonu eiro apmērā, kā arī nokavējuma procentus 20,9 tūkstošu eiro apmērā. Tāpat tiesa noraidīja prasību daļā par parāda piedziņu 1,285 miljonu eiro apmērā un nokavējuma procentu piedziņu 12,8 tūkstošu eiro apmērā.

Kurpa piebilda, ka pilns tiesas spriedums no 6.marta 20 dienu laikā pārsūdzams apelācijas kārtībā.

Viņa arī paskaidroja, ka parāda kopējo summu 3,405 miljonu eiro apmērā veido parāda pamatsumma 3,372 miljoni eiro, kā arī nokavējuma procenti 33,7 tūkstoši eiro. Parādsaistības izveidojušās no 2013.gada 21.marta līdz 2013.gada 24.aprīlim.

Jau ziņots, ka pērn 2.oktobrī tika parakstīts līgums par "Liepājas metalurga" pamatražotnes pārdošanu Ukrainas kompānijai "KVV Group". Ukrainas uzņēmums par "Liepājas metalurga" pamatražotni maksās 107 miljonus eiro vairākos maksājumos 10 gadu laikā. "Liepājas metalurga" aktīvi nodoti KVV.

Savukārt "Liepājas metalurga" administrators Haralds Velmers ceturtdien norādīja, ka nevar sniegt komentāru saistībā ar tiesas spriedumu, jo maksātnespējīgas kompānijas pārstāvis vēl nebija sniedzis plašāku informāciju saistībā ar tiesas nospriesto. "Jebkurā gadījumā ir jāredz sprieduma motivācija, tad arī jāizdara secinājumi, vai to pārsūdzēt vai nepārsūdzēt," teica Velmers.

Vienlaikus viņš minēja, ka prasība celta pirms "Liepājas metalurga" maksātnespējas pasludināšanas, piebilstot - ja prasība ir pamatota un nebūs pamata to pārsūdzēt, tad konkrētais prasītājs kļūst par "Liepājas metalurga" kreditoru un līdz ar to pieaugs uzņēmuma kreditoru prasījumu apmērs.

"Liepājas metalurgu" par maksātnespējīgu atzina 2013.gada 12.novembrī pēc neveiksmīgiem investoru meklējumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!