Foto: LETA
Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) rīcībā joprojām nav informācijas par Krievijas federālā veterinārās un fitosanitārās uzraudzības dienesta "Rosseļhoznadzor" konstatētajām neatbilstībām Latvijas zvejas produktu apstrādes uzņēmumu ražotajos konservos, pastāstīja PVD Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Anna Joffe.

"PVD nav saņēmis oficiālu informāciju no Krievijas veterinārā un fitosanitārā dienesta par konstatētajām neatbilstībām Latvijas zvejas produktu apstrādes uzņēmumu ražotajos konservos," sacīja Joffe, piebilstot, ka tādēļ PVD nevar sniegt komentārus par pārkāpumiem, kā arī uzņēmumu, kura produkcija neatbilda normatīvajos aktos noteiktajām prasībām.

Vienlaikus viņa pastāstīja, ka šobrīd nevienam no Latvijas zvejas produktu apstrādes uzņēmumiem nav piemēroti jebkādi eksporta ierobežojumi.

Jau vēstīts, ka Krievijas federālais veterinārās un fitosanitārās uzraudzības dienests pagaidu uzglabāšanas noliktavā Tveras apgabalā atklājis no Latvijas ievestus 15 tonnas zivju konservu, kas nav atbilduši mikrobioloģiskajām normām.

PVD ir Zemkopības ministrijas pārraudzībā esoša valsts pārvaldes iestāde, kas veic pārtikas aprites un veterinārmedicīnas nozares valsts uzraudzību un kontroli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!