Foto: LETA

Nolūkā paplašināt aptieku tīklu Latvijas farmācijas kompānija AS "Olainfarm" iegādājās uzņēmumu SIA "Nikafarm", apstiprina "Olainfarm" pārstāve Sigita Lapsiņa.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, "Olainfarm" par vienīgo "Nikafarm" īpašnieci kļuva 21.aprīlī. Līdz tam uzņēmuma īpašnieki bija Leonīds Cudečkis - 50% un Nineļa Cudečka - 50%.

Darījuma summa netiek atklāta.

Lapsiņa norāda, ka uzņēmums "Nikafarm" ir nopirkts aprīļa vidū. "Iegādājāmies "Nikafarm" ar mērķi paplašināt tīklu "Latvijas aptieka" ar vienu pilna servisa farmācijas mazumtirdzniecības vietu Olainē. Šī aptieka jau darbojas tīklā "Latvijas aptieka", kurā patlaban ir 59 farmācijas mazumtirdzniecības vietas."

Tikmēr Cudečkis stāsta, ka līdz ar "Nikafarm" pārdošanu līdz šim ražoto uzņēmuma uztura bagātinātāju pārvaldīšana tika nodota pagājušā gada nogalē dibinātās SIA "Metfarm" pārvaldīšanā.

"Metfarm" patlaban atrodas pārejas periodā un plāno sākt produktu eksportu Austrumu valstu virzienā. Taču sīkāku informāciju Cudečkis neatklāj.

Kā liecina "Firmas.lv", "Metfarm" dibināta 2014.gada 1.decembrī. Tā pamatkapitāls ir 2800 eiro. "Metfarm" vienādi uz pusēm pieder Cudečkim un Cudečkai.

"Nikafarm" apgrozījums pērn bija 555 254 eiro, bet peļņa - 1024 eiro. SIA "Nikafarm" dibināta 1997.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 2828 eiro.

Kā ziņots, "Olainfarm" peļņa pēc nodokļu nomaksas 2014.gadā bija 12,66 miljoni eiro, kas ir par 0,5% vairāk nekā 2013.gadā, kad peļņa sasniedza 12,6 miljonus eiro.

Koncerna apgrozījums 2014.gadā tika plānots 93 miljonu eiro apmērā, bet tīrā peļņa 15 miljonu eiro apmērā. Saskaņā ar šo neauditēto 2014.gada pārskatu gada realizācijas plāns ir pārpildīts par 0,7%, bet gada peļņas plāns ir izpildīts tikai par 84%.

Lielākais uzņēmuma īpašnieks ir valdes priekšsēdētājs Valērijs Maligins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!