Foto: LETA

Saistībā ar pretenzijām pret Latvijas zivju konservu, tostarp šprotu, kvalitāti šodien Latvijā ieradīsies Krievijas federālā veterinārā un fitosanitārā uzraudzības dienesta "Rosseļhoznadzor" inspektori, kuri pārbaudīs vairākus zivju pārstrādes uzņēmumus.

Kā iepriekš informēja Pārtikas un veterinārā dienesta pārstāve Anna Joffe, dienests 29.aprīlī saņēmis oficiālu vēstuli no "Rosseļhoznadzor" par gaidāmo vizīti.

Vēstulē Krievijas dienests arī informē, ka zivju pārstrādes uzņēmumu pārbaudēs līdzās Krievijas inspektoriem piedalīsies arī inspektori no Baltkrievijas, Kazahstānas un Armēnijas. Pārbaudes nepieciešamas, jo tiekot atklāts arvien vairāk cilvēka veselībai bīstamas produkcijas, kas ražota Latvijas, kā arī Igaunijas zivju pārstrādes uzņēmumos.

Jau ziņots, ka 24.aprīlī Šumilkino robežpunktā apturēta 15,4 tonnu konservu krava, ko ražojis "Ventspils ZKK", jo marķējumā bijušas neatbilstības saistībā ar konservu ražošanas datumu, kā arī kravai nav bijuši attiecīgi veterinārie pavaddokumenti.

Iepriekšējo reizi Krievijas dienestam pretenzijas pret Latvijas šprotēm radās 31.martā, kad Rževas noliktavā netālu no Maskavas 2,8 tonnas smagā šprotu kravā konstatēts paaugstināts benzopirēna līmenis. Savukārt pērn 31.jūlijā uz robežas apturēta 15,5 tonnu krava, lēmumu pamatojot ar atklātu mikrobioloģisku neatbilstību, bet vēl pirms tam, 13.janvārī, "Rosseļhoznadzor" paziņoja, ka "Rāndas" un "Kolumbijas" ražotajās šprotēs esot konstatēts paaugstināts benzopirēna līmenis. No tirdzniecības toreiz tika izņemti 24 000 šprotu kārbu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!