Foto: AFP/Scanpix

Automašīnu "Toyota" un "Lexus" izplatītājs Latvijā "Amserv Motors" 2014.gadā strādāja ar 31,071 miljona eiro apgrozījumu, kas ir 14,5% vairāk nekā 2013.gadā, bet uzņēmuma peļņa pieauga par 35% - līdz 694,1 tūkstotim eiro, liecina datubāzē "Lursoft" pieejamais uzņēmuma finanšu pārskats.

Kompānijas vadības ziņojumā teikts, ka pērnais gads, salīdzinot ar 2013.gadu, "Amserv Motors" ir bijis ievērojami sekmīgāks. "Jaunu automašīnu pārdošanas apjoms salīdzinājumā ar 2013.gadu ir audzis par 240 vienībām, sasniedzot kopējo pārdoto automašīnu skaitu 935 vienības," norāda uzņēmumā. Savukārt lietoto auto tirdzniecības apmērs ir pieaudzis par 20 automašīnām, sasniedzot 373 spēkratus.

"Amserv Motors" vadība norāda, ka jaunu un lietotu automašīnu pārdošanas apmērs salīdzinājumā ar 2013.gadu ir pieaudzis par 16%, savukārt mazlietoto automašīnu pārdošanas apmērs ir samazinājies par 20%. "Neskatoties uz pieaugošo konkurenci starp autotirgotājiem, uzņēmums 2014. gadā ir spējis uzlabot peļņas rādītājus par 35%," atzīmē kompānijā.

Uzņēmumā pārdošanas apmēra palielinājumu saista ar vairāku pārdošanas līgumu noslēgšanau ar automobiļu nomas uzņēmumiem, kā arī citiem korporatīvajiem darījumiem un arī aktīvām importētāja mārketinga aktivitātēm.

Savukārt pēcpārdošanas nodaļā pērn apkalpoto automašīnu skaits salīdzinot ar gadu iepriekš ir audzis par 1% - līdz 21 846 automašīnām, bet servisa pakalpojumu pārdošanas un rezerves daļu tirdzniecības pakalpojumu apmērs ir pieaudzis par 12%.

Tāpat uzņēmuma vadība informē, ka 2014.gadā strādāts pie klientu kvalitātes standartu uzlabošanas un pilnveidošanas, kā arī pērn notika klientu apkalpošanas standartu salāgošana ar pārējiem "Amserv" grupas uzņēmumiem Latvijā, turpinot kopēju uzņēmuma vērtību attīstīšanu. "Sabiedrība ir turpinājusi aktīvu darbu ar korporatīvajiem klientiem, kas savā ziņā ir nesis pozitīvus rezultātus gan pārdošanā, gan arī pēcpārdošanā," teikts "Asmerv Motors" vadības ziņojumā.

Saistībā ar jaunajiem "Lexus" standartiem uzņēmuma vadība nolēmusi rekonstruēt autosalonu, atdalot "Lexus" tirdzniecības zāli no "Toyota" tirdzniecības zāles, un līdz 2015.gada 30.septembrim nodot ekspluatācijā rekonstruētās tirdzniecības platības.

Kompānijas vadība uzskata, ka jaunu automobiļu tirgus 2015.gadā turpinās augt pakāpeniski par aptuveni 6% līdz 9%.

2013.gadā "Amserv Motors" strādāja ar 27,129 miljonu eiro apgrozījumu un 514,3 tūkstošu eiro peļņu.

Automašīnu "Toyota" un "Lexus" izplatītājs Latvijā "Amserv Motors" dibināts 1998.gadā, un tā pamatkapitāls ir 338,6 tūkstoši latu (481,8 tūkstoši eiro), liecina datubāzē "Lursoft" pieejamā informācija. Uzņēmuma lielākais īpašnieks ar 70% kapitāla daļu ir Igaunijas kompānija "Amserv grupi".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!