Foto: LETA
Bezalkoholisko dzērienu ražotājs SIA "Ilgezeem" paplašina medalus ražošanu, investējot 250 000 eiro jaunā šī dzēriena stikla pudeļu pildīšanas līnijā, informēja uzņēmuma tirdzniecības un mārketinga vadītājs Rihards Jablokovs.

Medalus ražošanu "Ilgezeem" sāka 2012.gadā, ieviešot trīs šķirnes - "Oriģinālo", "Dzērveņu" un "Kaņepju un ingvera" medalu, galvenokārt liekot akcentu uz restorānu un kafejnīcu segmentu. Pērn bija pirmais gads, kad medalus tika ieviests mazumtirdzniecībā, sortimentu papildinot ar ābolu, ķiršu un upeņu medalu.

"Mērķis nav konkurēt ar lielajiem alus ražotājiem, jo šis ir specifisks dzēriens, kas fokusējas uz tiem alus un citu vieglo dzērienu baudītājiem, kas vēlas dažādību. Ar medalus pienesumu padarām Latvijas alus ražošanas industriju pievilcīgāku un daudzveidīgāku," norādīja Jablokovs.

Saskaņā ar "Firmas.lv" informāciju "Ilgezeem" apgrozījums 2013.gadā bija 4,87 miljoni eiro, bet peļņa - 402 719 eiro salīdzinājumā ar attiecīgi 637 7465 eiro un 5068 eiro iepriekšējā gadā.

Pagājušā gada finanšu datus uzņēmums vēl nav publiskojis.

"Ilgezeem", kas iepriekš bija pazīstams ar nosaukumu "Kok&Co", ražo "Iļģuciema kvasu", "Iļģuciema veselības dzērienu", "Iļģuciema iesala dzērienu", iesala ekstraktu, rudzu-miežu iesala ekstraktu, kvasa koncentrātus.

"Ilgezeem" pamatkapitāls ir 765 886 eiro, uzņēmuma rūpnīca atrodas Rīgā, Daugavgrīvā, un nodarbina 107 darbiniekus.

Uzņēmuma īpašnieki ar 50% kapitāldaļu katrs ir Roberts Volfs un Viktors Ogņanovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!