Foto: DELFI
Liepājas metālapstrādes uzņēmumam "KVV Liepājas metalurgs" (KVV) mainīsies vadība, pirmdien intervijā LTV atklāja Liepājas mērs Uldis Sesks.

"Tās rīcības [no KVV vadības] ir bijušas neprofesionālas. Noteikti varēja rīkoties daudz savādāk. Šobrīd ir atstādināti uzņēmuma vadītāji un zinu, ka arī valdes priekšsēdētājs šajā nedēļā iesniegs atlūgumu. Acīmredzot tur būs cita komanda, kura tad strādās savādāk," teica Sesks.

Datu bāzes "Lursoft"  informācija liecina, ka KVV valdē šobrīd ir viens valdes loceklis - Igors Kovaļenko.

"KVV Liepājas metalurga" pārstāve Inese Ozoliņa norādīja, ka izskanējusī informācija par uzņēmuma vadības maiņu neatbilst patiesībai. "No vadības līmeņa neviens nav ne atkāpies, ne arī taisās atkāpties," sacīja Ozoliņa.

Jau rakstīts, ka KVV 19.maijā paziņoja par ražošanas jaudas samazināšanu un daļas darbinieku atlaišanu, jo produkcijas pašizmaksas nenodrošina konkurētspēju ar līdzīgu metalurģijas uzņēmumu produkciju citur pasaulē. Par vienu no galvenajiem iemesliem ražošanas jaudu samazināšanai KVV minēja augsto OIK.

Tāpat vēstīts, ka šogad 6.martā notika svinīgais  KVV darbības atklāšanas pasākums un līdz maija vidum KVV  bija saražojis 90 tūkstošus tonnu tērauda armatūras velmētavā. Līdz ar ražošanas atsākšanu tēraudkausēšanas cehā maija pirmajā pusē kopējais darbinieku skaits uzņēmumā sasniedza 960 darbinieku.

Līgums par maksātnespējīgā "Liepājas metalurga" pamatražotnes pārdošanu Ukrainas kompānijai KVV tika parakstīts pērn 2.oktobrī. Ukrainas uzņēmums par "Liepājas metalurga" pamatražotni maksās 107 miljonus eiro vairākos maksājumos 10 gadu laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!