Foto: Publicitātes foto
Restorānu tīkla "Double Coffee" pārvaldītājs "DC Holding" pērn strādāja ar 325,8 tūkstošu eiro apgrozījumu, kas ir par 7,3% mazāk nekā 2013.gadā, savukārt uzņēmuma zaudējumi pieauga vairākas reizes - līdz 3,902 miljoniem eiro, liecina datubāzē "Lursoft" publicētais uzņēmuma finanšu pārskats.

Pēc "DC Holding" vadības ziņojumā norādītā, pērn par 3,572 miljoniem eiro palielinājās kompānijas izmaksas galvenokārt tādēļ, ka uzņēmums izveidoja uzkrājumu šaubīgam meitas uzņēmuma "Double Coffee Ukraina" debitoru parādam 2,402 miljonu eiro apmērā.

Tāpat kompānijas vadība atzīmē, ka pērn galvenā uzmanība tika veltīta "DC tīklu" pārvaldei Latvijā, kā arī franšīzes programmai - restorānu biznesa franšīzes "Double Coffee" zīmola pārdošanai Latvijas teritorijā un ārpus tās. Saistībā ar "Double Coffee Ukraina" restorānu tīkla slēgšanu Ukrainas galvaspilsētā Kijevā, "Double Coffee Ukraina" parādi tika klasificēti kā šaubīgie parādi, līdz ar to šiem parādiem tika izveidoti uzkrājumi, kā arī tika norakstīta līdzdalība uzņēmuma kapitālā.

"DC Holding" vadība šogad plāno turpināt darbību, piesaistīt jaunus klientus, kā arī optimizēt izdevumus un uzlabot pārvaldes politiku. Nepieciešamības gadījumā akcionāri iecerējuši uzņēmumam sniegt nepieciešamo finansiālo atbalstu normālas saimnieciskās darbības nodrošināšanai. Tāpat 2015.gadā pamatuzdevums ir peļņas gūšana, pateicoties ieņēmumu daļas palielināšanai "Double Coffee" restorānu tīkla pārvaldē Latvijā un ārpus tās franšīzes programmas ietvaros, kā arī restorānu biznesa pārdošanai ar franšīzes palīdzību

2013.gadā "DC Holding" strādāja ar 351,3 tūkstošu eiro apgrozījumu un 71,1 tūkstošu eiro zaudējumiem.

"DC Holding" ir restorānu tīkla "Double Coffee" pārvaldītājs. Uzņēmums ir reģistrēts 2002.gadā un tā pamatkapitāls ir 2,94 miljoni latu (4,183 miljoni eiro). Kompānijas lielākais īpašnieks ir Kipras uzņēmums "Idealab Limited". Taču tā kā uzņēmums ir akciju sabiedrība un tam nav Uzņēmumu reģistram jāsniedz ziņas par īpašniekiem, šī informācija var neatbilst patiesībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!