Foto: DELFI

Satiksmes ministrija (SM) joprojām turpina darba pie Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" konvertējamo obligāciju 14,19 miljonu latu (20,19 miljonu eiro) vērtībā īpašumtiesību jautājuma, pirmdien sacīja satiksmes ministrs Anrijs Matīss.

Viņš norādīja, ka joprojām turpinās sarunas. Otrdien paredzēta "airBaltic" akcionāru sapulce, un tad arī varētu būt gaidāmi kādi jaunumi attiecīgajā jautājuma.

Taujāts, vai obligāciju jautājums ir tikai SM kompetencē vai būs nepieciešams arī valdības lēmums, ministrs atbildēja "skatīsimies".

SM otrdien valdībā slēgtajā daļā Mazajā zālē pieteikusi jautājumu "Dienesta vajadzībām", taču, vai tas ir saistīts ar "airBaltic" obligācijām, aģentūrai BNS nav zināms.

Jau rakstīts, ka SM strādā, lai "airBaltic" obligācijas 14,19 miljonu latu (20,19 miljonu eiro) vērtībā, kuru konvertācijas termiņš ir 1.jūlijs, iegūtu valsts īpašumā.

Tāpat vēstīts, ka 14,19 miljoni obligāciju no bijušā "airBaltic" akcionāra "Baltijas Aviācijas sistēmas" (BAS) sākotnēji pārgāja uzņēmuma "Veriko", savukārt vēlāk – kompānijas "Sevra" īpašumā, kas tās ieķīlājusi "Norvik bankā".

"airBaltic" 2014.gada pārskatā pieejamā informācija liecina, ka konvertējamās obligācijas 15,81 miljona latu (22,5 miljonu eiro) apmērā pieder Latvijas Valsts Radio un televīzijas centram, savukārt BAS norādīts par pēdējo obligāciju 14,19 miljonu latu (20,19 miljonu eiro) apmērā turētāju ar piebildi, ka uz attiecīgo obligāciju īpašumtiesībām pretendē vairākas personas.

Aviokompānijas obligācijas 30 miljonu latu (42,69 miljonu eiro) vērtībā emitētas 2010.gada aprīlī. Katras obligācijas nominālvērtība ir viens lats, savukārt obligāciju apmaiņas termiņš ir šā gada 1.jūlijs.

"airBaltic" ir dibināts 1995.gadā un pašlaik apkalpo vairāk nekā 60 galamērķu no mītnes bāzes Rīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!